NEMZETKÖZI FOLYÓ FIZETÉSI MÉRLEG SEGÍTSÉG?
Egyszerűen nem értem a logikáját. Tartozik-Követel, az még oké DE:
ha egy hazai vállalat megvásárolja egy külföldi cég részvénypakettjét, akkor ez a direkt tőkebefektetések rovat Tartozik (-) oldalára kerül DE MIÉRT? Miért nem én követelek, hiszen nekem áll kint a pénzem valamiben, amiből még jön is havonta osztalék (hol a másik oldal? tarozik - követel)
Külföldiek részvényt vásárolnak, akkor ez a hazai ország szempontjából a külfölddel szembeni tartozások növekedését jelenti és így a Követel (+) oldalra kerül (tartozik-követel, hol a másik oldal?
"A kapott hitelek az országnak a külföldiekkel szemben fennálló tartozásainak növekedését jelentik, így a Követel (+) oldalra kerülnek. Ha az országba külföldi valuta áramlik be, akkor ez azt jelenti, hogy az ország követelései nőnek a külföldiekkel szemben, ezért a beáramló valutát a pénzügyi mérleg Tartozik (-) oldalára könyveljük" Ez nem ellentmondás?
Valaki kérem magyarázza el nekem!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!