Felsőoktatási szakképzésnél is kell szakdolgozat?
Figyelt kérdés
2020. márc. 28. 20:04
1/8 anonim válasza:
Igen, mert szakdolgozat nélkül semmilyen diplomát sem adnak ki. Többek között ezért mondják felső oktatásnak, mert rengeteget kell tanulni általában, hogy elvégezdnaz adott szakot és ez nem mindenkinek sikerül.
2/8 A kérdező kommentje:
De ennél nem jár diploma, vagy rosszul tudom?
2020. márc. 29. 11:49
3/8 anonim válasza:
Diploma nem jár, de felsőfokú végzettséget igazoló oklevél igen. És igen, itt is kell szakdolgozat, 1 ív hosszúságú, 40.000-60.000 karakter, kb. 20-33 oldal terjedelmű. Ugyan úgy van védés, konzulensi és opponensi értékeléssel.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ
2020. márc. 30. 07:33
5/8 anonim válasza:
Én is fokszra járok. Papíron tényleg 20-30 oldal közé kell esnie. Mi is így tudtuk, aztán gondolt egyet a specializáció felelős és kikötötte, hogy 50 oldal legyen. Ráadásul tegnap küldte el ezt az infót el. Mikor szóvá tettem, hogy azért nem ennyit írnak elő, hozzá csapott még pár oldalt. Ó és ,ami nem tetszik nem fogadja el. Szóval ott állunk a szaktársakkal tátott szájjal, abban a bizonyos erdőben. A legszebb, hogy az intézmény nem igazán törődik vele, mert örülnék ha valaki oktat. Nagy csalódás. Mármint nem a szak, hanem a felső oktatás intézménye.
7/8 anonim válasza:
#5 mondd, hogy nem az ELTE, kérlek :)
8/8 anonim válasza:
Az eddigi válaszadók hova járnak?
Nekem a PTE-en (gazdálkodás és menedzsment) nem kellett távolról se szakdolgozatot írni. Teljesítettem a 120 creditet (ha jól emlékszem), megcsináltam a három hónapos szakmai gyakorlatot és szóbeli vizsgáztam tavaly júniusban.
Most BA-ra járok és tavaszi félévben kezdtek el bejönni a nagyobb volumenű beadandók, amelyeket már szakdolgozati forma követelményekkel és közel azonos terjedelemmel kell írnom téma körökről bizonyos kurzusok miatt.
Nyáron kezdek majd el gondolkodni a szakdolgozatom témáján és a konzulensem személyén (ősszel meg felveszem a konzultació I. kurzust).
De felsőoktatási szakképzésnél szó nem volt ilyenről. Oklevelet adnak eleve a képzés végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!