Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » BCE Hogyan szerezzek 420 pontot?

Tekikun77 kérdése:

BCE Hogyan szerezzek 420 pontot?

Figyelt kérdés
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni, e mellett pedig tapasztalataitokra is kíváncsi vagyok~. Most jelenleg 11.es tanuló vagyok és a tanulmányaimat gazdálkodás és menedzsment szakon szeretném folytatni vagy a Budapesti Corvinus Egyetemen vagy ha ez nem lehetséges B tervnek az Óbudai Egyetem műszaki menedzsment szakon is gondolkoztam. Abban szeretnék tanácsot kérni hogy a BCE-re hogy bejussak kellene 420 pont és nagyon tanácstalan vagyok, nem kaptunk az iskolában kellő felvilágosítást még és azt szeretném megkérdezni hogy mégis hány emelt kellene ahhoz hogy össze tudjak szedni 420 pontot? Ha nagyon muszály emeltezni történelemből mindenképpen szeretnék, e mellé még le szeretnék 12 év végére vagy előbb lerakni egy közép szintű angol nyelvvizsgát. És azt szeretném megkérdezni hogy így elég lenne ez a színvonal (illetve még ha az év végi jegyeim és a félévi jegyeim is jók lennének) akkor ez elég lenne vagy még kellene még egy emelt? Vagy egyáltalán össze lehet szedni 420 pontot úgy ha nem emeltezzek viszont a két tantárgyam amit kérnek érettségi eredményem 90-80%-os és van egy nyelvvizsgám? Tudom nagyon hosszúra sikeredett ez a kérdés, leírás de részletesen szerettem volna leírni a problémám, kérdésem remélem érthetően fogalmaztam! Előre is köszönöm a válaszokat, illetve tapasztalatokat is szívesen hallgatnák olyanoktól akik esetlegesen erre az egyetemre járnak és ezen a szakon vannak!

2020. márc. 27. 14:51
 1/2 anonim ***** válasza:

A félévi eredmény nem számít.

Egy kis matekkal te is ki tudod számolni, hogy melyik érettségit hány százalékosra kell megírni, hogy legyen annyi pontod.

Összesen 500 pont szedhető össze, ebből 400 a tanulmányi eredményekből jön (év végi jegyek, érettségi), 100 többletpont pedig egyéb jogcímen (45%-nál jobb emeltért járó pluszpont, nyelvvizsga, fogyatékosság, stb.). Könnyen össze lehet rakni, hogy miből mennyi kell, hogy legyen elég pontod.

De a legegyszerűbb, hogyha olimpián szerzel dobogós helyet, akkor rögtön 500 ponttal indulsz, vagyis felvesznek, ha egyébként eléred a 280 pontot.

2020. márc. 27. 14:56
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod kedves 1-es de nem sportolok semmit, szóval nem hiszem hogy olimpián eltudnák érni olyan kiemelkedő helyezést :"D.
2020. márc. 27. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!