Ha a biológia tanár tulajdonképpen biológus, a töri tanár történész, stb. akkor az én biológia tanárom miért nem tud semmit?
Sokaktól hallottam ezt az állítást, és igazából én ezt úgy vitattam hogy semmit nem tudok az egyetemi oktatásról, teljesen laikus vagyok...
Most találtam egy erről szóló kérdést, ahova az egyik válaszoló belinkelte a BSc szakok és az osztatlan mester tanári tantervét...
És valóban közel azonosak, 99%-ban megeggyeznek.
A biológia - X szakos tanár egyetemen tényleg azt tanulja 5 év alatt amit a BSc biológiára járó, + az X szakot, meg pedagógiát.
De akkor hogy létezik, hogy a 38 éves gimnáziumi biológia tanárom engem néz hülyének ha azt említem, hogy a vizilovak szoktak véresen verejtékezni, hogy a hiéna genetikailag közelebb áll a macskákhoz mint a kutyákhoz... Vagy hogy a nőstény hiénának hímvesszőhöz hasonló nemiszerve van.
Esetleg, hogy a dinoszauroszok egy része, a theropodák (mint a T-rex) nem haltak ki, mivel a mai madarak annak számítanak...
Akkor azt sem tudja, hogy mi az a kladisztika, nem hallott róla soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!