Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van ennek értelme és esélye...

Van ennek értelme és esélye egyáltalán? Kémia/fizika/biosz

Figyelt kérdés

Van annak értelme ha egyetemistaként elmegyek érettségizni egy olyan tárgyból, amiből nincs érettségim? Egyáltalán lehet ilyet?

Egyetemen már mesterszakos vagyok, nem is tervezem a szakot itthagyni, PhD-t is terveznék de elgondolkodtam, mi lenne ha csinálnék biosz vagy kémia vagy fizika érettségit vagy ezek közül egyet vagy kettőt. Ez azért fordult meg a fejemben, mert idegesít kissé, hogy annyira nem értek a reál tárgyakhoz. Tudom, hogy sokan nem de én még alapdolgokat sem értek és úgy érzem, jobban tisztában kellene lennem dolgokkal. A másik, hogy mondjuk vannak reálos emberek a családban és hát ez is motivál, bár nyilván az más, amikor valaki a munkája miatt tudja ezeket. Igazából kifejezetten a személyes, belülről jövő indíttatás vezérelne ha ilyen dolgokba kezdenék. Hogy a tudásomat növeljem, hogy bebizonyítsam magamnak, hogy képes vagyok rá, hogy többet tudjak tulajdonképpen a hétköznapi világról, amiben élek (ehhez azért a biosz és kémia/fizika megfelelő ismerete hozzátartozik szerintem)

Gimnáziumban hidegen hagyott és azelőtt is, BTK-s szakra járok, totál mást tanulok de mégis sajnálom az utóbbi időben, hogy a humános dolgokon kívül nem értek máshoz.

Van ennek bármi értelme? Belekezdeni ilyenekbe huszonévesen? Vagy például azért tenni le egy érettségit, hogy többet tudjak? Egyáltalán lehet ilyet ha nekem nem egyetemhez kell?

Igaz, hogy sose tudni nem lesz-e rá majd valamikor szükségem, a jövő kiszámíthatatlan...

Ti bevállalnátok ha az érdeklődés meglenne vagy felnőttként hülyeség mert akkor már a karrierre, családra, pénzre kell koncentrálni?

Hasonlít ez a helyzet a másoddiplomához, amikor azért csinál valaki diplomát, mert érdekli, nem azért mert kell.

2020. márc. 18. 14:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Tanulj érettségi nélkül.
2020. márc. 18. 14:58
 2/7 anonymousreview60 ***** válasza:

Ha érettségi nélkül is megcsinálod a tananyag elsajátítását, akkor nyilván nagyobb a belső motivációd, és emiatt a tudás is maradóbb lesz, mintha csak az érettségi kedvéért tennéd.

De őszintén szólva én pont ilyen beteg vagyok vagyok, mint te: néha kell egy kis löket, egy külső kényszer és határidő. Úgyhogy ez nem egy rossz ötlet.

Jelentkezési feltételek: [link]

2020. márc. 18. 15:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Én a helyedben örülnék, hogy végre nem azt kell tanulnom, amit mondanak, hanem azt, ami érdekel, de ha szeretnéd tisztességesen megtanulni a középiskolai biológia, kémia vagy fizika tananyagot, semmi akadálya. Felkészülsz, befizeted a díjat, és elmész vizsgázni. A következő projekt aztán majd lehet a rajz és az ének érettségi, ezek közelebb állnak a bölcsészethez, mint például a fizika. De az edzettség is fontos, ezért érdemes megfontolni a testnevelés érettségit is.
2020. márc. 18. 15:01
 4/7 A kérdező kommentje:

Harmadik válaszoló, nem tudom miért kell gúnyolódni. A tesi meg rajz érettségit kifejezetten leszarom, mert annak azért tényleg semmi értelme nem lenne.

Köszi, hogy elmondtad a véleményed de megtehetted volna gúnyolódás nélkül is.

2020. márc. 18. 16:24
 5/7 A kérdező kommentje:
Harmadiknak: egyébként érdekelne is téma, ha egyáltalán nem érdekelne, akkor nem tettem volna fel a kérdést. Nem az érdeklődés hiánya tartana vissza, hanem hogy mennyi plusz idő, energia és hogy hogy lehet ezt felnőttként megoldani egyetem vagy munka vagy PhD mellett. Meg hát a pénz.
2020. márc. 18. 16:26
 6/7 A kérdező kommentje:

Egyébként köszönet mindenkinek, aki elolvasta és válaszolt. Az érettségit nem azért kérdeztem, mert mindenképpen papír kellene róla, hanem mert azt hittem, úgy jobban menne ha lenne mire készülni, ha lenne határidő, ha lenne valami ami mutat valami százalékot vagy pontszámot, amihez viszonyítani lehet.

Bár abban van igazság, hogy nem érettségi függvénye, hogy mennyire tud valaki valamit. A nyelvi érettségiket a mai napig meg tudnám csinálni, mert tényleg tudom a nyelvet de a többire hiába tanultam anno, már nem emlékeznék.

2020. márc. 18. 16:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem simán :) Hajrá!
2020. máj. 22. 05:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!