Sose lesz érettségim?

Figyelt kérdés
Már gyerekkoromba nagyon nehezen ment a tanulás, diszlexiát diszkalkuliát diszgráfiát diagnosztizáltak, általános suliba mindig azért küzdöttem hogy ne bukjak meg, épp hogy megvolt a 2es. Matekból fel voltam mentve. Szakközép iskolába is hasonló volt a helyzet, viszont 11 osztály után otthagytam a sulit, inkább egy okjs képzésre jelentkeztem, amit így utólag bánok meg hiba volt. Felnőtt fejjel beiratkoztam esti suliba 11 osztályba annak reményében hogy megszerezzem az érettségit, viszont ott is nagyon nehezen ment a tanulás szinte sehogyse. Jóformán mindenből karót kaptam. Na meg arra jöttem rá idő közben hogy a fizikához meg kémiához kell matek, mert ott is vannak számításos feladatok. Viszont én matekból mindig is fel voltam mentve, ezért egy csomó minden kimaradt. Tehát arra jutottam ha én érettségit akarok akkor kell a kémia meg fizika, igenám csak hogy ezekhez a tárgyakhoz meglévő matek tudás kell, tehát akkor matekból is végig kéne tanulnom a 8 általános matektol kezdve. Ha én magamtól elkezdek tanulni szorgalmasan, be tudom hozni? Bár ez több év lenne. Lenne értelme? Vagy felejtsem el? Na meg biztos hogy magán tanárt kellene fogadnom hogy segítsen megérteni a dolgokat, vagy fejlesztő pedagógust, meg mondjuk nem csak matekból hanem az összes többi tárgyból is. Lenne értelme, vagy felejtsem el? Lehet érettségi nélkül is élni?
2020. márc. 17. 15:47
 1/6 anonim ***** válasza:
50%

"Lehet érettségi nélkül is élni?"

Lehet, de minek.

2020. márc. 17. 15:56
 2/6 anonim ***** válasza:

Itt sose.

Esetleg a tanulás kategóriában?

2020. márc. 17. 16:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem egyszerű helyzet, de mindenképp lenne értelme. Hálás leszel magadnak pár év után a bizonyítvánnyal a kezedben, hogy nem adtad fel. Mindenképp szükséges az érettségi, mert igazából az nyitja ki a kaput a munka világába. Csak simán azzal is nehéz elhelyezkedni, nem még anélkül. Érettségihez nem kell a fizika meg kémia csak választható. De matekból se kell érettségizned, ha van róla papírod, csak akkor nem 1, hanem 2 tárgyat kell választanod. Válaszható tárgyakkal meg tele van a padlás, természetesen a honvédelmi ismeretektől kezdve, az emelt bioszon át az erdészeti ismeretekig szinte bármiből választhatsz. Semmi sincs ingyen, az érettségi is kemény munka, nem sétagalopp eljutni odáig (persze nem árt, ha nem csak a kettesre hajtasz), de ez ne szegje kedved, mindenkinek azt szokás mondani, hogy nálad 1000X hülyébbek is megcsinálták, nehogy már te ne tudd. A tantárgyak nagy részénél, meg atlaszból, függvénytáblából, művekből stb, az is össze tud kaparni egy 3-ast, aki amúgy semmit nem tanult (ezt én sem hittem el, addig, amíg le nem érettségiztem, pedig kőkeményen hajtottam 4 évet éjt nappallá téve, de meg is lett az eredménye.) Szóval mindenképp megéri...
2020. márc. 18. 21:54
 4/6 anonim válasza:
100%
Érettségi az csak egy beugró egy jó szakmához, vagy fősulihoz. Hi nincs az s baj, ha van kutyát nem érdekli
2020. márc. 20. 08:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet élni érettségi nélkül, csak vitathatatlanul nehezebb. Legalább egy jó szakmunkás végzettség kéne.

De ha benned megvan az igény, hogy továbbhaladj, akkor ne add fel!

Középiskola első évében kezdődtek nekem is a komoly gondok a matekkal, fel is akartak mentetni, de nem sikerült. Innentől fogva végig szenvedtem, épphogy nem buktam meg, magántanárhoz jártam minden hétvégén szinte, órákon sosem értettem semmit, házit sokszor el se tudtam kezdeni stb stb. DE! Leérettségiztem gond nélkül (3-asra, majdnem 4-esre), és nagyon örülök, hogy megvan a matek, mert épp olyan szakmát készülök elkezdeni tanulni, ahol bár nem komoly szintű a matek, de az érettségit megkövetelik. Ha felmentenek annak idején, nem vizsgázom le, és most bajban lennék.

Lényeg, hogy semmi nem lehetetlen!!! Keress mindenképp egy jó magántanárt (elsősorban matekból, mert gondolom, a számítások okoznak problémát a fizikánál, kémiánál), és ne add fel! Sok sikert :)

2020. márc. 20. 17:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Mi újság azóta? Sikerült érettségizni?

Estin amúgy még segítenek is általában. Nem olyan vészes, én is diszkalkuliásan tettem le.

jan. 29. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!