Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » TTK-Biológia mennyire nehéz...

TTK-Biológia mennyire nehéz és érdemes messzebb mennem?

Figyelt kérdés
Mennyire számít nehéznek? Sok helyről hallom azt, hogy azok mennek oda, akiket orvosira nem vettek fel. És nézegettem a felvételi pontokat, a fősuli ami közel van hozzánk, ott 212 pont most idén. Még nem most érettségizek, de várhatóan ennek a duplája is meglesz. Konkrétan Egerre gondoltam, ami tőlünk csak 15 percnyire van. A szüleim azt mondják, hogy nincs különbség a képzés közt, de ennyi ponthatárral (bocsánat a kifejezésért) minden h.lyét felvesznek. A többi sulinál meg csak a kolis megoldás jöhet szóba és a szüleim azt mondják, hogy minek fizessenek annyit, ha itt ugyan azt kapom. Nekem nincs tapasztalatom, meg sajnos olyan ismerősöm sem, aki mesélni tudna, így nem tudom, hogy tényleg így van-e.
2010. júl. 25. 16:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Koli :)
2010. júl. 28. 20:23
 12/12 anonim ***** válasza:
74%
Nem akarom a jelen és jövő tanárjelöltjeit megbántani, de manapság csak a leggyengébbek mennek már tanárnak, ezt bizonyítja a nagy lemorzsolódás is. Valamikor 25-30 éve komoly válogatás volt a felvételin, s tőlünk (orosz-angol)például senki nem morzsolódott le, pedig rengeteget kellett tanulni, sokszor éjszakába nyúlóan mindennap, de nem volt ott gond más húzósabb szakokkal sem. Manapság meg már mindenkit felvesznek, és ha sokan buknak, megy a nyarvogás a rossz tanárokról illetve egyetemről, pedig csak gyengék a hallgatók. Közel 30 éve vagyok középiskolai tanár, és sokszor elképesztően gyenge szakmai tudással akarnak tanítani jönni. Az intézmények között meg felesleges sorrendet állítgatni, mert aki jó képességű, és/vagy szorgalmas, az bármelyiket kijárja, így vagy úgy, mint ahogyan tök mindegy, hol készült mondjuk a mester papírod. Ha kell tanár, úgyis felvesznek, ha sok a jelentkező, akkor pedig rendszerint próbatanítás van. Eger szerintem nem rossz hely, én százszor többet kaptam ott szakmailag, mint később németből az ELTE-n. Ami pedig a biológiát illeti, az alacsony óraszám miatt nem piacképes foglalkozás, mint ahogy biológusra sincs semmi szükség.
2014. jan. 9. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!