Szerintetek Debrecen VS Szeged a jobb hely továbbtanulás,
egyetem szempontjából? Többit lent
Szeged. Az már majdnem mindegy, hogy 200 vagy 300 km, mindkettő sok. Én szívesebben élnék Szegeden 5 évig, bár ez szubjektív. A SZTE magasabban is rangsorolt, mint a DE.
2020. márc. 15. 14:18
Szeged. De kolit nem fogsz kapni, az a csókosoknak jár csak, úgyhogy vagy albérletet kell keresned, vagy kereskedelmi szállást, esetleg ingázol. Párom ingázott nappalin BP-Szeged között. A szak miatt hagyta ott. Most levelezős, ami péntek-szombat, kereskedelmi szálláson alszik.
2020. márc. 15. 14:21
Rangsor nem számít sokat, ha tanulod így is úgy is lehetsz jó szakember, viszont szeged (szerintem) sokkal szebb. Én szegedre jártam egyetemre, imádtam azokat az éveimet, csak ajánlani tudom:)
2020. márc. 15. 14:41
Az, hogy Szeged szebb, az nem vita kérdése! De csak ezért nem ezt választanám.
A rangsor semmit sem jelent ezen a szinten!
Én mindenképp Debrecent választanám, mert sokkal nagyobbak a lehetőségek Debrecenben, akár valamelyik gyógyszergyár ösztöndíjasa is lehetsz - biztos munkahelyi lehetőségekkel, tanulmányutakkal, gyakorlattal.
2020. márc. 15. 16:42
5/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, de úgy hallottam Szegeden van saját kollégiuma a gyógyszerész karnak és oda bekerulhetsz.( Semmelweis Ignác kollégium)
Én Szegeden tanulok.Van kari koli, én nem vagyok kolis, de szerintem be lehet kerülni viszonylag könnyebben. Oktatás színvonalas, rengetek rendezvény, program, ösztöndíj lehetőség. Hátrány, hogy nincs gyógyszergyár, viszont a karon folyó kutatás rendkívül magas. Ha érdekel, bárhova be tudsz csatlakozni kutatni. (én is így tettem)
2020. márc. 17. 11:31
Debrecenben könnyebben kapsz kolit, 14 kollégiuma van az Egyetemnek, ebből 6 a Klinikákon, vagy annak közvetlen közelében van.
Az hogy kinek mi a szebb, szubjektív. Nekem Debrecen sokkal szimpatikusabb volt, mint Szeged, mikor döntöttem.
2020. márc. 17. 13:21
Debrecenben van egy hatalmas, egy valamivel kisebb, + egy kicsi gyógyszergyár és épül egy oltóanyag-gyár.
És legalább annyi patika mint Szegeden.
Te tudod...
2020. márc. 17. 15:14
Számomra is sokkal szimpatikusabb Szeged. A Debreceni egyetem, szerintem nem olyan színvonalas és országos szinten a SZTE neve magasabban jegyzett, a tudományos kutatásokban is előrébb járnak. Debrecen mellet szól, hogy van gyógyszergyára, bár ebből hallgatóként nem éleveznél túl sokat diákként, max. egy két gyárlátogatást és megpróbálhatnád ott tölteni a gyakorlatot is, de nem biztos, hogy bekerülnél, és azért nem csak a Teva létezik az országban, a gyógyszerészetnek pedig annyi izgalmas területe van, az iparon kívül is, hogy bőven lesz miből válogatnod majd. A kollégiumokba szerintem bekerülnél emiatt nem kéne aggódnod.
2020. márc. 17. 20:55
Az első 100 után már nem túl sok különbséget jelentenek a sorrendek, de legyenek itt a tények, és ne szubjektív értékek:
[link]
Ezek szerint az előző kissé mellé lőtt...
2020. márc. 18. 08:29
Kapcsolódó kérdések: