Meddig lesznek zárva az egyetemek? (Korona)
Erről nem találtam semmi infót a neten se, az egyetemen meg azt mondták, hogy határozatlan ideig. Ti nem tudjátok kb mennyi időről van szó? (Hetek vagy hónapok?)
Szerinte ez még elég korai lépés volt és kb felesleges is, hiszen az általános meg középiskolák ugyanúgy nyitva vannak még, így meg nincs értelme az egésznek. Szinte az összes családban van gyerek, pillanat alatt hazaviszik az iskolából. Rajtuk meg ki se lehet mutatni, mert lehet csak egy kis megfázásként megy végig rajtuk. Engem most nagyon idegesít, hogy bezárták az egyetemeket. Egy csomó fontos dolgom lett volna, ráadásul kizárt, hogy távoktatásban normálisan működjenek a dolgok, szükségünk van a gyakorlatainkra. Vagy kimarad így egy félév? Nem értem az egészet, elhamarkodottt döntés volt ez a részükről.
Egy vagy több hónapig, nyáron is lesz oktatás(forrás BME közlemény)
Abszolút nem felesleges. Az egyetemisták között terjed elsősorban, ugyanis többet ingáznak, és több külföldi diák van, akik potenciális vírushordozók lehetnek. Én örülök hogy meglépték ezt.
Üdv: 24F, egyetemista
Itt a külföldiekkel történő tartós kapcsolat korlátozásáról van szó. Az egyetemek tele vannak külföldiekkel, eddig itt is ők a betegek vagy róluk terjedt. Ezt próbálják megelőzni. A középsulikra, álltalános, óvoda stb nem igényli a bezárást. Minden háztartásban van olyan aki iskolába vagy dolgozni jár. Most ezért nem hal meg az egész ország, csak próbálnak valamit csinálni.
Nekem a táv oktatás nem is akkora gond, inkább az, hogy most fizethetem a kolit is úgy hogy ott se vagyok, sőt nem is mehetek oda.
Egyetemi oktató ismerősöm úgy készül, hogy kb. májusban megíratják az elmaradt zH-kat, utána meg vizsgadidőszak. De pl. a BME-n úgy hallom, eltolják majd a félévet (bár lesz távoktatás is). Nálunk hétfőtől távoktatás lesz (elvileg nálunk fontos a gyakorlat, de a gyakorlati órák úgysem érnek szinte semmit, az elméletet meg hatékonyabban fogom tudni itthon megtanulni.
Én vártam már rá, nálunk nagyon sok a külföldi hallgató, és teljesen ellenőrizhetetlen, ki merre jár, a külföldiek is és a magyarok is jönnek be (kényszerűségből is) betegen is; szóval én abszolút indokoltnak tartom, főként, mivel itthon több idős, beteg családtag is van.
Ha emiatt csúszik a félév, akkor csúszik, ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!