Kötelező egy 5. választott tantárgy érettséginél? Bármi lehet az?
Rengeteg helyen utána olvastam és kérdeztem, de mindenhol mást mondanak erről...jövőre (2021-ben) fogok érettségizni és már nem teljesen tudom hogy mi van. Valaki azt mondta nem kötelező az ötödik tantárgy, valaki azt hogy igen, de ez bármi lehet (pl.: informatika), nem kötelező term.tudományi tantárgynak lennie, de olyat is mondtak hogy az 5. választott tantárgy CSAK term.tudományi lehet. Valaki esetleg, aki idén vagy jövőre fog érettségizni, tud valamit ezzel kapcsolatban?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
A vitt jegyeknél így van: magyar, töri, matek, 1 nyelv, 1 term.tud.
Az érettségi vizsgák: magyar, töri, matek, 1 nyelv, 1 választott (lehet term.tud vagy még egy nyelv is, de akár etika és hasonló finomságok is).
#2-esnek: a nyelvi érettséginek nem muszáj angolból lennie. Nekem egy rakás ismerősöm németből vagy spanyolból tett.
Forrás: most vagyok végzős.
Igen, kell 5 tárgy.
Igen, bármi lehet az 5. (kivéve, ha szakgimibe jársz, mert akkor a szaktárgynak kell lennie)
Azért keveredhettek bele a dologba, mert ha felsőoktatásba felvételizel, akkor a középiskolai hozott pontoknál (ha egyáltalán számolsz velük és nem duplázol), akkor az 5. tárgynak valóban természettudományos tárgynak kell lennie.
Itt lapozz lefelé a 6. § (2) bekezdéséig.
Ez maga a törvény, minden más mendemonda.
Ha ezt olvasod, akkor nem kell pletykákkal és rémhírekkel foglalkoznod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!