Ha szabad bölcsészeten vagyok dolgozhatok könyvtárosként?
Szeretnék a könyvtárban elhelyezkedni de nem szeretnék informatikus könyvtáros szakot ezért elvégezni.Szabad bölcsészetre szeretnék továbbmenni és utána néztem,hogy vehetek fel pl. "könyvtárinformatika" tantárgyat is így a könyvtári adatbázis kezelés se lenne számomra idegen.S mivel ez a szak nem csak szorosan kapcsolódik a könyvtárhoz,olyan ismeretek ad át ami kifejezetten egy könyvtáros számára igen előnyös.A közalkalmazottak állásportálján nézelődve pedig a könyvtáros állások feltételeként ott szerepel a 'felsőoktatás' majd vesszővel elválasztva sorolja a konkrétan könyvtáros szakokat.Tehát gondolom ha eleve valakinek van felsőoktatási papírja vagy még tanul felsőoktatásban akkor esélyes,hogy kiválasztanak egy olyat aki nem kifejezetten könyvtárosnak tanul de kapcsolódnak a tanulmányai a munkakörhöz?! Remélem nem fogalmaztam túl kacifántosan. :)
Válaszokat előre is köszönöm!
Nem dolgozhatsz, elvárják a könyvtáros végzettséget, sajnos sok helyen még a szakirányt is.
Félreérted, a felsőfokú az nem azért van odaírva, mert bármelyik diploma jó, hanem így jelölik hogy nem elég az okj-s segédkönyvtáros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!