Indul valaki idén történelem OKTVn?

Indultam már kétszer is (2008/2009-es tanév, 2009/2010-es tanév). Azért mentem, hogy felmérjem, hogy külön tanulás nélkül mennyire tudok megoldani egy nehéz feladatsort. Eleinte úgy volt, hogy emeltet rakok töriből, de aztán mégsem kellett emelteznem, lett elég pontom.
A feladatsorok eléggé nehezek. Apró dologra kérdeznek rá, pontos ismeretet igényelnek. Amikor én voltam, akkor nem volt esszé, kifejtős kérdés. Térképet nem használhattunk, a megoldókulcs elég szigorú volt. Nekünk a tanárunk azt mondta, hogy jóval nehezebb, mint az emelt szintű történelem érettségi. Van olyan, hogy forrásból maradnak ki a nevek és neked kell kipótolni, van hogy évszámot kérdeznek (de ez elég ritka), van hogy uralkodókat, eszméket kell összepárosítani. Persze így jóval könnyebbnek tűnik, ott nagyon bonyolultan teszik fel a kérdést. Számomra egyik legnehezebb feladat a képfelismerés volt. Vagy kép volt, vagy leírták, hogy kivel, hol mi történt és ismerd fel. Egyébként többször át tudod lapozni a fennálló idő alatt, mert elég nehéz a feladatsor és "átlagos" képességű diák kevés mindenbe tud beleszagolni. Bár OKTV-n 50%-ot nem értem el, de középszintű érettségin 90% felett teljesítettem. :))

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!