Ha megváltoztatom a nevemet, akkor az "eredeti" nevemen megszerzett végzettségeimmel/papírjaimmal mi lesz? Újra kellene nyomtatni az összeset valamilyen úton-módon?
Figyelt kérdés
Gondolok itt érettségire, OKJ-s szakmára, diplomára. A változtatás annyi lenne, hogy onnantól kezdve egy helyett két keresztnévvel élnék. Ami már megvan, azon nem tervezek módosítani.2020. febr. 18. 11:24
1/7 anonim válasza:
Nem. Nézd meg a névváltoztatásról szóló törvényt vagy kérdezz rá egy ügyvédre.
2/7 anonim válasza:
A korábban szerzett bizonyítványaid (érettségi, OKJ, nyelvvizsga stb.) értelemszerűen a régi neveden maradnak, hiszen nem szerezhettél például 2017-ben bizonyítványt az új neveden. A házas nők esetében is így van, ha még a leánykori nevükön szerezték a diplomájukat.
3/7 anonim válasza:
Miután benne van a személyidben a születési név, érvényesek továbbra is. Egyedül a jogsit kellene megcsinálnom, az még régi néven van, de nem problemáztak eddig rajta.
4/7 anonim válasza:
Ja az lemaradt hogy én is már túl vagyok rajta. Amit változtatni kell, az az autóforgalmi, jogsi bankkártya meg hasonlók. Bizonyítvány, tehnikusi, diploma, nyelvvizsga marad.
5/7 anonim válasza:
Én nem tudom, de valaki pl egyszer asszem mondta,hogy kiállítottak róla neki egy igazolást, hogy nevet változtatott erről, erre; így nem kellett kiállítani a dokulmentumait újra. Viszont volt olyan is asszem , aki kiállíttatta újra.
6/7 anonim válasza:
A névváltoztatásról kapsz majd egy iratot, amit a régi érettségid stb.. mellé mellékelhetsz, ha mondjuk állásra adsz be pályázatot.
7/7 anonim válasza:
Én tapasztalatból írom, hogy igen, minden korábban szerzett bizonyítványodat újra ki kell állíttatni. Születési névváltoztatásnál új anyakönyvet is kapsz, gyakorlatilag semmi nyoma nem marad annak, hogy valaha máshogy hívtak. Innentől születési névnek is az újat kell majd beírnod. Ez teljesen más eset, mint a házassági névváltoztatás, ezek arra nem érvényesek. De az anyakönyvi hivatalban szívesen válaszolnak neked ezekre a kérdésekre, ahogy anno nekem is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!