Közgazdászként érdemes elolvasni olyan alapműveket, melyeket az egyetemen nem tettem meg?
Figyelt kérdés
PL. Krugman-Nemzetközi Gazdaságtan, vagy Varian-Mikroökonómia. Tanulmányok alatt nem nagyon olvastam ezeket, inkább csak a jegyzeteket, de arra gondoltam érdemes lennetisztázni az alapokat... vagy ez már nem tenne hozzá?
Pénzügy szakon vagyok és hasonló téren a Brealey Myers könyv, a Bodie Kane Marcus könv vagy a Hull könyvek elolvasásával is aós maradtam, nem tudom érdemes lenne-e ezeknek nekifogni vagy lustaságból úgysem vergődnék át sok ezer oldalon. Reaális ez, lenne értelme?
2020. jan. 30. 12:43
1/7 anonim válasza:
Szerintem érdemes! Damodaran Investment Valuation c. klasszikusát mindenképpen, Hal Varian Mikroökonómia középfokonját is, meg még van rengeteg, amit érdemes.
2/7 A kérdező kommentje:
Én a Krugman Nemzetközi gazdaságtant vettem meg, azzal gondoltam elkezdeni
2020. jan. 30. 14:03
3/7 A kérdező kommentje:
A variant pedig most 1500ért tudnám megvenni, nem tudom érdemes lenne e
2020. jan. 30. 14:14
4/7 anonim válasza:
Variant feltétlenül! Nagyon híres ember egyébként, a Berkley-n professzor és a Googlenál közgazdász. A könyve pedig a közgazdaságtan egyik alapművének számít.
5/7 anonim válasza:
Remélem Chikán prof könyveit oda-vissza mint a Bibliát forgatod !!
6/7 anonim válasza:
Nekem ez volt az első félévem, amikor úgy vilásossá vált, hogy a kötelező irodalom inkább csak ajánlott, anélkül is meg lehet csinálni a tárgyakat, akkor úgy voltam vele, hogy hát fogja a halál elolvasni a 700 oldalas mikroökonómia könyvet. Év közben el is voltam a jegyzettek meg a feladatok gyakorlásával, viszont szóbeli vizsgára már kevés volt, nem láttam rendesen át a tananyagot, nem értettem az összefüggéseket, az alapok hiányosak voltak. Úgyhogy végül elolvastam (szerintem kb. egyedüliként az évfolyamról) és nagyon nem bántam meg, sőt.. Nagyon jól emészthető, szerintem nagyon érdekes is, én tényleg le voltam nyűgözve, hogy vaoo az ilyen dolgok mögött is ott van a tudományos bizonyíték, letisztult a kép. Ugyanakkor azt hozzá kell tennem, hogy engem nagyon érdekel is ez a része a gazdasági képzésnek (bár lehet erre nem ébredek rá, ha nem olvasom el a könyvet, órán elég zavaros volt minden), olyan tantárgyból, ami nem izgat egyáltalán, nem olvasom el a kötelezőt.
7/7 anonim válasza:
Olvass inkább az Osztrák közgazdaságtani iskola alakjaitól könyveket (pl. Ludwig von Mises), sokkal többet fogsz tanulni a dolgok való életbeli működéséről, mint a tanárok által javasolt Keynesiánus dogmákból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!