Diplomásként alapképzésre szeretnék felvételizni. Tudom, hogy az egyetem beszámítja a diplomámat. Na de csak az alapdiplomát, vagy a mester is ad valami plusz pontot?
Nem számítják be egyiket se semmiféle pluszpontnak.
Ha diploma alapján akarsz felvételizni akkor 400 pont az 5ös, 280 a 2-es, és köztük diplomától függ melyik jegy hány pont.
Nem plusz pontot ér, hanem abból számolnak pontot.
Van ahol ugyanolyan értékű az alap és a mester diploma. Tehát mindkettő esetében az 5-ös 400 pontot ér. De van ahol külön veszik, és az 5ös mesterdiploma ér 400-at, az 5-ös alap pedig 380-at. De mindkét esetben (általában), 40 ponttal csökken a diplomajegy alapján.
Felvételibe nem számítják bele. Talám pluszpontoknál valamit.
A lényeg a tárgyaknál lesz. Ha valamit megcsináltál már másik lépzésen, akkor azt elfogadtathatod.
#3.
Valóban nem számítják bele, és a pluszpontokhoz sincs köze, mert, ha előnyösebb és adott szakon elfogadják, akkor abból számítják a pontokat, úgy, ahogy az első válaszolóval le is írtuk. Tudom, mert alapszakos diplomával felvételizem újra alapszakra..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!