Hogyan tanuljak meg tanulni?
Mindenkinek más módszer jön be. Van, aki vizuális típus, tehát szép színes filctollal kell aláhúznia a fontos részeket. Van, aki hallás után tanul, azaz hangosan felolvassa, elmondja magának a tananyagot és így jegyzi meg. Szerintem próbálgasd a módszereket, neten is találhatsz hasznos tanácsokat. Érdemes figyelned a suliban is az órákon! Jegyzetelj, húzd alá a könyvedben a lényeget, mert nem szóról szóra kell megtanulni valamit, hanem meg kell érteni. Persze van, amit be kell magolni pl. verstanuláskor.
Nekem az vált be, ha meg kellett tanulnom valamit, hogy először elolvastam odafigyelve a tankönyvben az anyagot, majd aláhúztam a fontos részeket. Aztán ismét elolvastam az egészet, próbáltam megjegyezni közben a lényeget.
Nekem a hangos visszamondás vált be(elolvasol mondjuk 1 bekezdést, elnézel valamerre visszamondod, amíg nem megy nagyjából akadás mentesen, majd jön a következő bekezdés ugyanaz mint az előzőnél, majd utána előről az egészet)
De fontos az is, hogy a tanár hogy tanít:)
Érdekel még ez a téma?
Azért kérdezem, mert közben felbukkant egy nagyon jól használható tanulási módszer.
Írj, ha érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!