Milyen kurzusokat tartanak "büfé-szaknak"?
Akkor tessék:
1. Olyan szak, ahol a tananyag jelentős része tudománynak beállított rizsa (pl. pedagógia, szabad bölcsészet, szociális munkás).
VAGY
2. Olyan szak, ahol ugyan valódi tudomány oktatnak, de azzal a munkaerőpiacon nem, vagy alig lehet boldogulni (pl. szociológia, tubaművész).
Azért helyesbítenék, a pedagógiát ne soroljuk már a büfészakokhoz :) önmagában szerintem nincs is olyan hogy pedagógia.. Tanároknak meg óvónőknek kell, amiből nagyon nagy hiány van.
Pl szerintem ilyenek hogy anglisztika, germanisztika stb. Ezekkel nem nagyon tudsz mit kezdeni, szerintem ma már főleg Magyarországon elég egy nyelvvizsga bármiből.
De hát nem mindenki akar Magyarországon maradni, szörnyű hely.
Hát szerintem ez a bufeszakozás egy tipikus magyar sznobság. Aki életrevaló és szeretne is élni - nem csak vegetálni- annak legyen bármilyen végzettsége, az akkor is megcsinálja magának azt az életet, amilyet szeretne.
Én mindig is a mukormozest meg az ilyen iparágakat tartottam utolsó rendunek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!