Egyetemen a vizsgáimat nem jól osztottam el. És 2 vizsgát nem tudok megcsinálni (fel sem vettem a neptunban a vizsgát) A következő félévben nem épül rájuk semmi. Ennek mi a következménye? Megbukok és felverhetem jövőre, vagy kicsapnak az egyetemről?
Ezért még nem fognak kirúgni. Kötelező tárgyak? Mert akkor próbáld meg minél előbb felvenni és teljesíteni őket. Ha sok tárggyal elmaradsz, akkor csúszhatsz.
Ha kötvál/szabvál, akkor el is engedheted, ha nincs túl kevés kredited.
Kötelező tárgy... nem tudom, mikor tudom majd felvenni... de minél hamarabb akarom...
Ezt csúsztatást jeleznem kell az egyetemen valahol?
Vannak olyan tárgyak, amiknek több része van, és az egyik csak őszi, másik meg csak tavaszi félévben van tartva. Pl. matematikai statisztika I., matematikai statisztika II.
De a csúszást úgy értettem, hogy nem tudod befejezni mondjuk a 3 éves képzést a megadott időn belül. Mivel maradnak még addigra tárgyaid, amiket teljesítened kell, nem kaphatod meg a diplomád, hanem tovább ott kell maradnod.
De mondjuk azt mondtad nem épül rájuk semmi, akkor valószínűleg nem olyan tárgyról van szó, amit mondtam.
Egyébként nyugi, nem kell még ilyen korán a csúszáson stresszelni (gondolom elsőéves vagy még).
Igen elsőéves vagyok.
Sajnos rosszul osztottam be a vizsgákat.. volt egy tárgy ami teljesen elvette az időt a többitől… :/
De ebből tanultam!
jövőre nem így fogom csinálni
De akkor ezt senkinek nem kell jeleznem?
A neptunról majd tudják és kész?
Nem kell jelezni senkinek, majd egy következő félévben megcsinálod a lemaradást. Kicsapni még a bolognai rendszer előtt sem csaptak ki.
Javaslom hogy olvasd el a TVSz-t, mert abban minden is benne van amire a kérdést keresed. Egyeteme válogatja minek milyen következményei vannak (de az biztos hogy ennyi miatt nem csapnak ki, ne aggódj)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!