Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A Felvis pontszámító kalkuláto...

A Felvis pontszámító kalkulátor mennyire pontos?

Figyelt kérdés

A kalkulátor szerint 438 pontom van, de oda van írva, hogy ez csak tájékoztató jellegű. Újrafelvételiző vagyok, úgyhogy minden eredmény biztos már. Pénzügy-számvitelre szeretnék átjelentkezni, amihez most 400 pont kell. Szerintetek van esélyem így, vagy ha mondjuk 10 ponttal téved a kalkulátor?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2020. jan. 22. 09:20
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Amikor én felvételiztem, akkor a biztonság kedvéért külön kiszámoltam a pontjaimat a kinézett szakomhoz, az eredmény stimmelt a kalkulátorossal. Ha mindent jól írtál be, akkor szerintem meg lehet bízni benne. :)
2020. jan. 22. 09:36
 2/10 anonim ***** válasza:
86%

A kalkulátor a megadott adatokkal helyesen számol természetesen.

Azért van odaírva, hogy tájékoztató jellegű adat, mert az emberi hibát nem tudja kiszűrni. Pl 68 helyett 86%-ot írtál vagy nem is azt a szakot adtad meg, amit szerettél volna és ott más tárgyakat vesz figyelembe.

2020. jan. 22. 09:47
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Tökéletesen számol.
2020. jan. 22. 09:52
 4/10 anonim ***** válasza:
29%
Elnézést ezt a 400 pontot honnan tudod ? Mert amit megadnak minimum pontszámot az köszönő viszonyban sincs a tényleges ponthatárral hiába írták, hogy állatorvosira 400 pont a minimum 432-vel se jutottam be . Vagy ez a 400 pont az jelenti itt körül szokott lenni ?
2020. jan. 22. 11:35
 5/10 anonim ***** válasza:
12%
Így felvételi előtt nagyon le van terhelve, simán tévedhet akár 10 pontot is. Próbáld használni mondjuk éjszaka, akkor nem használják sokan mások és így tud a te pontjaid számolására koncentrálni.
2020. jan. 22. 15:40
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm, mentek a zöld kezek :)

#4 a Felvi.hu-n láttam, a ponthatároknál. Én úgy tudom (javítsatok ki ha tévedek), hogy az a ponthatár és akkor emelik ha pl. túljelentkezés van.

2020. jan. 22. 23:00
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

#6: amit ilyenkor a felvin látsz, az egy törvényi minimum. Ez alatt akkor se kerülhetsz be, ha lenne hely.

A rendes ponthatár a jelentkezők pontjairól függ.

Teszem azt, a suli arra a szakra felvehet 30 hallgatót állami finanszírozással. Sorba teszik a hallgatókat pontszám alapján, és a 30. helyen lévőnek a pontja lesz az az évi határ.

Ha ez kevesebb, mint a törvényi minimum, akkor pedig ez a minimum lesz a ponthatár is egyben.

2020. jan. 23. 05:25
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, most már kezd tisztulni a kép. Akkor a min.-max. kapacitás jelenti, hogy mennyi államist tudnak felvenni?
2020. jan. 23. 10:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha egy szakra jelentkeztek 120-an, de a maximum szám 60, akkor a 60. embernek meghúzzák a vonalat és a 60. jelentkező pontszáma az az évi ponthatár.
2020. jan. 23. 13:23
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2020. jan. 23. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!