A Felvis pontszámító kalkulátor mennyire pontos?
A kalkulátor szerint 438 pontom van, de oda van írva, hogy ez csak tájékoztató jellegű. Újrafelvételiző vagyok, úgyhogy minden eredmény biztos már. Pénzügy-számvitelre szeretnék átjelentkezni, amihez most 400 pont kell. Szerintetek van esélyem így, vagy ha mondjuk 10 ponttal téved a kalkulátor?
Előre is köszönöm a válaszokat!
A kalkulátor a megadott adatokkal helyesen számol természetesen.
Azért van odaírva, hogy tájékoztató jellegű adat, mert az emberi hibát nem tudja kiszűrni. Pl 68 helyett 86%-ot írtál vagy nem is azt a szakot adtad meg, amit szerettél volna és ott más tárgyakat vesz figyelembe.
Köszönöm, mentek a zöld kezek :)
#4 a Felvi.hu-n láttam, a ponthatároknál. Én úgy tudom (javítsatok ki ha tévedek), hogy az a ponthatár és akkor emelik ha pl. túljelentkezés van.
#6: amit ilyenkor a felvin látsz, az egy törvényi minimum. Ez alatt akkor se kerülhetsz be, ha lenne hely.
A rendes ponthatár a jelentkezők pontjairól függ.
Teszem azt, a suli arra a szakra felvehet 30 hallgatót állami finanszírozással. Sorba teszik a hallgatókat pontszám alapján, és a 30. helyen lévőnek a pontja lesz az az évi határ.
Ha ez kevesebb, mint a törvényi minimum, akkor pedig ez a minimum lesz a ponthatár is egyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!