Holnap írunk ismeretlen novella elemzést. Hogyan készülhetek fel rá? Az biztos, hogy a tanár Mikszáth novelláiból fog választani.
Hát pont az életrajznak kellene kevésbé dominánsnak lenni.
Azt gondolom pont az lenne a lényeg, hogy mennyit tudsz objektíve felfejteni a novellából (irodalomórán tanultakkal összhangban) illetve szubjektíve neked mit üzen az írás. Mindkettő az elemzőkészséget tornáztatja.
Átnézve pár linket, nekem ez az oldal+prezentáció volt a legszimpibb:
PS: Nyilván itt a kapható jobb érdemjegyre kell fókuszálnod, alkalmazkodva iskolai és egyéb konvenciókhoz. Azonban - általában véve - minden művészi alkotás elemzése (immáron iskolai (kényszer)pályákról letérve) bőven lehet izgalmas, érdekes, élvezetes.
Nagy "pechemre" ezt én gimnazistaként is így gondoltam annó, és rendesen túltoltam a biciklit érettségin: ugyan hiába voltam egyedi és irodalmi fogalmakat korrekten használó, akkora kettes lett a magyar írásbeli érettségim, mint ide Lacháza (aztán meg összességében 4-es, köszönhetően a nekem ismeretlen magyaros érettségi elnöknek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!