Felvételi, hogy zajlik?
Figyelt kérdés
Felvételiztem, a Pannon Egyetem Georgikon szakára, most csütörtök este kiderülnek a ponthatárok. Akkor ha benne vagyok a ponthatárban akkor tuti fel is vettek?2010. júl. 21. 21:04
1/10 anonim 

válasza:

Miért ne vennének? Halálosan egyszerű a magyar felsőoktatási felvételi: ha a pontszámod eléri a ponthatárt, felvesznek, ha nem, akkor nem.
(kíváncsi lennék, mégis milyen lehetőség lenne még...)
2/10 anonim 

válasza:

mondjuk aki tud ilyen hülyeséget kérdezni, azt nem biztos hogy felveszik
4/10 A kérdező kommentje:
Köszi a kedves válaszokat én csak arra lettem volna kíváncsi ha mondjuk egy szakra jelentkezik 120 ember és mindenkinek megvan a pontja akkor mind fel is veszik,, vagy rangsorolnak?
2010. júl. 21. 21:14
5/10 A kérdező kommentje:
mondjuk aki hülyeségeket válaszol az bekaphatja a faszomat is talán...
2010. júl. 21. 21:15
6/10 anonim 

válasza:

Felmész a felvi oldalára, ott részletesen leírják a felvételi besoroló algoritmus működését. Lényegében annyi, hogy első körben mindenki beadja a jelentkezését az első általa megjelölt helyre, ahol betelt az állami keret (előre meghatározott létszám), azokon a szakokon nincs második kör, ha maradt még üres hely, jönnek a második körös jelentkezések, és így tovább...
Viszont egy jó tanács: ezt az alpári stílust jobb lesz, ha elfelejted, illő dolog, ha felsőoktatásba készülsz, ilyen dolgokkal tisztában lenned.
7/10 anonim 

válasza:

én vagyok az egyik aki szerinted hülyeséget válaszol. csak szeretném ha végiggondolnád: a ponthatárokat úgy állapítják meg, hogy ha 120-an jelentkeznek, akkor a legjobbak jussanak be. szóval ha pl:70 pont a határ, az azért van, mert pont annyi embernek van annál több pontja, amennyi befér, a többi meg nem fér be, ezért van a határ. így már érted?
8/10 A kérdező kommentje:
így már értem köszönöm, nem a te válaszoddal volt bajom hanem a másodikkal.
2010. júl. 21. 21:24
9/10 anonim 

válasza:

megvannak az eredmények, sikerült bejutni?
10/10 A kérdező kommentje:
hát smst még nem kaptam de a pontjaim megvannak.
2010. júl. 22. 21:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!