Nagyon nem megy a matek. Mit tegyek?
"a korrepetalo tanarom is megmondta hogy remenytelen eset vagyok"
Nincs reménytelen eset, csak rossz tanár van!
Válts, keress új korrepetitort, de ne "hivatásos" tanárt, hanem egy jófej diákot, aki a te szinteden tud magyarázni és mentes a sallangoktól.
Anno én bukásra álltam matekból és engem is egy diák hozott fel ötösre úgy, hogy előtte a tanárokkal csak a baj volt, szóval tapasztalatból írtam.
Amit nem értesz, azt addig kérdezd, amíg meg nem érted, nem vagy hlye és utána már csak gyakorolnod kell a hasonló feladatokat, ha egyszer megérted. Ne add fel !
Diszkalkuliàd biztos, hogy nincs?
Egyébként nekem is mindig rossz volt a matekjegyem gimiben, mert borzasztó tanárom volt aki minden órán mindennel foglalkozott, csak a tananyaggal nem. Mindig vagy 1,75-re kaptam kettest, vagy 2,0-ra. Pedig nagybàtyjàmhoz jártam minden héten matekozni, aki mérnökkènt végzett, de valamikor még így is egyest írtam, még olyan is volt, hogy nulla pontos lett a dolgozatom, pedig tanultam rá.
Engedd el! Törekedj arra, hogy a tőled telhető legjobbat kihozd az egészből, vizsgán menj át és ennyi. Egyetemre gondolom úgysem olyan szakra mèsz ahol a matekot fogják nézni. Ha a tanárod pedig olyat mer mondani, hogy reménytelen vagy, és téged nem lehet megtanítani xy dologra akkor ideje, hogy másik tanárt keress, mert a baj nem veled, hanem vele van. Őt az egyetemen megtanítjàk arra is, hogy a gyengébb képességű gyerekeknek is megtanítsa az anyagot, ha ez nem sikerül neki, akkor ez az ő kudarca, nem a tied.
Biztos jó vagy másból, biztos van olyan tárgy amit szeretsz, koncentràlj azokra! :)
Én se vagyok jó kerek hármas vagyok...
Szerintem gyakorold azt a témát ami nagyon nem megy,minden nap 2-3 órát,többet ne,mert felesleges.
Ha egy hét után se érzel javulást akkor vagy keress fel egy szakembert,vagy lehet hogy rossz a tanítási módszered.
Ha nem szeretnél külön tanárt,akkor szólj a matek tanároknak,hogy szeretnél jobb lenni mint kettes,látni fogja majd az igyekezetet.
Most leïrok egy rövid sztorit:
Hetedikes voltam,és én fizikából gyakorlatilag 1,50 re álltam,nem azért volt ennyi az átlagon,mert lusta Sz*R voltam,hanem egyszerűen nem az én tárgyal ez a fizika.
Mondjuk a tanár se jó,mert kérdeztem tőle tavaly,hogy lehetne e felelni,vagy javítani,erre azt mondja ,hogy nincs ideje rám,tanulják és akkor tudok javítnai....
Kösz b#zmeg gondoltam magamban :D
A lényeg hogy idén most volt lehetőségem csinálni külön munkát,ültem otthon és mondom ezeket a számításokat megcsinálom a füzetbe,másnap megmutattam a "nincs idő" tanárnak,végül adott egy ötöst.
Csak annyit akartam mondani,hogyha kizárnak az ajtón,mássz vissza az ablakon.
Próbálkozni kell,és ha látja az igyekezetet akkor jobb lesznek a jegyeid.
Lehet,hogy azt hiszi a tanárok hogy egy lusta diák vagy,na azokat szívből gyűlöli minden tanár,bár nem értem miért de mindegy is.
Éreztesd vele,hogy igen is érdekel a téma (nem baj ha nem,kell a jobb jegy nem ? :D)
Én irodalomból így tudtam felhúzni tavaly a hármasomat egy négyesre!
A korrepetáló tanárod meg egy bunkó!
Fel a fejjel,meglesz!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!