Most téli-szünetben gyakorlok a központi felvételire. Egy olyan feladatot, amit egy ismeretlennel kellett volna megoldani, én három ismeretlennel oldottam meg, és jó lett. Így elfogadják az egész feladatot vagy csak a megoldást?
#2 a feladtban volt 1., 2., 3. padsor, azt kellett kiszámolni, hányan ülnek benne. Én mindegyiket leírtam külön, kiszámoltam, majd behelyettesítettem.
A feladat megoldókulcsa egy egyenletben leírta 1. padsorra következtetve azonnal.
#1 és #3 Köszönöm szépen a válaszotokat, de ellentétes, amit mondtok, úgyhogy a szünet végéig még várnom kell, hátha a tanárom tudja biztosan.
“ Kivéve persze, ha a feladat szövege arra is kitér, milyen módszerrel old meg.”
Ugyanazt írtuk az #1-es válaszolóval lényegében, mert a te esetedben meg volt adva, hogy egy ismeretlennel kell megoldani a feladatot.
Ebben a nyolcadikos feladatban bármilyen általad tanult ismerettel dolgozhatsz. Ha te háromismeretlenes elsőfokú egyenletrendszerrel oldod meg jól/matematikailag helyesen akkor azt ugyanúgy elfogadják, mint ha egy ismeretlennel dolgoztál volna.
Ha megnézed ezen feladat javítasi útmutatóját akkor nem találsz benne semilyen tiltást a módszeredre így maximális pontszámot kapsz erre a megoldásodra (ha jó és minden kérdésre válaszoltál).
Egy szöveges feladatnak nincsen hivatalos fordítása, egyéntől függ, hogy ki mit választ ismeretlennek, milyen egyenleteket ír fel.
Miért nem linkelted ide be a feladatot amúgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!