Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érdemes lenne +1 tárgyból...

Érdemes lenne +1 tárgyból emelteznem?

Figyelt kérdés

Üdv!

Az általam kinézett szakon 400 lett az előzetes ponthatár, ami még mehet felfelé. Jövőre mennék tovább, idén nem jelentkeztem sehova.

Érettségim már van, viszont a középiskolai osztályzatok nem lettek túl jók, leginkább duplázás jöhet majd szóba pontszámításkor.

Informatikából emelteztem, 82% lett.

Angolból középszintű vizsgám, 80% lett.

Angolból B2 nyelvvizsgám is van már.

Jelenleg így lenne:

(82 + 80) * 2 = 324

Többletpontok: +28 (Nyelvvizsga) +50 (Infó emelt)

Összesen: 402 pont.

Leginkább az a bajom, hogy ha emeltezek angolból, akkor annak a %-os eredményével kell számolnom.. ha pl. "csak" 70%-os lenne, akkor az összesen 404 pont, ami nem túl sok..

Szerintetek könnyebb elérni mondjuk 85-90%-ot angolból középszinten, mint mondjuk 75%-ot emelt szinten?

Megérné-e angolból emeltezni / vagy csak simán próbáljam meg jobb %-ra megírni középszinten?

Igazából így is eléggé ki lenne centizve, kitudja mennyi lesz a végleges ponthatár, legrosszabb esetben másik szakra vesznek fel, de leginkább ezt szeretném, ezért is írom ide ezt a kérdést.

2019. dec. 27. 21:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha angolból emeltezel, akkor az angol nyelvvizsgára már nem kapsz plusz pontot. Azt is számolhatod, hogy az angol emelt csak +22 pontot hoz. Vagyis ha duplázol, akkor, ahogy számoltad, a 70% plusz 2 pontot jelent, afölött minden +1% az további két pont.

Nekem az emelt németem 88% lett, én nem közepeztem, de van olyan osztálytársam, akinek 94% lett az őszi emeltje, míg a tavaszi közepe 89%. Szóval erre nem lehet válaszolni, nagyon egyénfüggő.

Én inkább a C1-es nyelvvizsgát próbálnám meg, plusz a közepen javítanék. A kettőből az egyik csak bejön :)

2019. dec. 27. 21:28
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi! Igazad lehet, valószínűleg az lenne a legjobb.

Esetleg ha van valakinek még tapasztalata, az leírhatná :D

Eléggé rizikósnak találom az emeltet.. igaz ki lenne maxolva a többletpont, de ha nem érek el bizonyos %-ot akkor teljesen feleslegesen csináltam.

2019. dec. 27. 22:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Én idén ősszel érettségiztem, tehát már egyetemista vagyok, szóval nem ismerem az új pontszámítást, viszont úgy tudom, hogy egy emelt kötelező, tehát azért nem kapsz pluszpontot.

Rosszul tudom?

2019. dec. 30. 00:05
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Igaz, hogy kötelező egy emelt, de már az első után kapsz 50 pluszpontot.
2019. dec. 30. 10:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Igazából ez nagyon egyénfüggő, de az angolt a legkönnyebb középszintű érettséginek tartom, nem nehéz összeszedi 90% feletti eredményt. Egyik volt osztálytársamnak még nyelvvizsgája sincs, mégis 95% lett neki., de legalább az osztály felének bőven 90% feletti. Szerintem jobban megéri a te esetedben középszinten egy nagyon jó érettségit írni, mert emeltre azért többet kell készülni és nehezebb is jó eredményt összehozni.
2019. dec. 31. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!