Ha nekem animés rajz stílusom van és ilyen rajzokat viszek be felvételire, attól még felvehetnek?
Lol :D Ha nem akarsz megtanulni fotorealisztikusan rajzolni, akkor ne jelentkezz rajzos osztályba. Ennyi.
Amúgy csak animés rajzokkal nem fognak felvenni.
Ha animés stílus alatt Kentaro Miura, Boichi vagy Murata műveit árted, akkor felfognak venni. Ha viszont Togashi régi müveirre hajaz vagy egy 8 éves deviantart-os próbálkozására, akkor nem...
Egyébként nem feltétlenül kell karaktereket rajzolnod. Ha nem megy a realisztikus emberi ábrázolás, akkor probálj állatokat és abból összerakni egy portfoliot.
Jah és a szemekre figyelj oda :D ha a szem hiteles, akkor már sínen vagy :D
Nagyon nem mindegy, hogy egy rajzszakos gimibe, művészeti gimibe, vagy művészeti egyetemre készülsz...
Bár egy stílus másolásat sehol sem preferálják.
Szia!
Én tavaly jelentkeztem grafikusnak szóval a tavalyi élményeimet írnám le...
Azzal egyetértenék az előttem szólókkal, hogy nem mindegy hova szeretnél vele felvételizni. Komolyabb gimnázium, főiskola eleve le is szögezi milyen rajzokat kérnek a portfólióba. A példa kedvéért volt ahol leírták, hogy actokat várnak meg CD borító terveket. Valahol meg versekhez illusztrációt.
Én OKJ-ra jelentkeztem és kötetlen volt a portfólió tartalma. Vittem én is és más is animés rajzokat, míg mások tanulmányrajzokat, festményeket és hasonlókat. Volt akire azt a reakciót adták, hogy a grafikus szak teljesen neki való, de például volt egy lány aki egy rajzfüzetet hozott tele anime stílusú rajzokkal, anime-,rajzfilm és játék karakterekről. A felvételiztető tanárnak tetszettek a rajzai, de megkérdezte, hogy az animációs szak nem érdekelné-e mert oda jobban illene a stílusa. (egy napon volt az összes művészeti szakos felvételi így simán csak átsétált a lány a másik csapathoz)
Amikor az én köröm volt ugyanúgy megnézte az animés rajzaim, de jobban érdekelték a pasztell meg szén csendéletem mint azok. Bár szerintem végül a digitális keltette fel az érdeklődését. Minden esetre felvettek. (Ez évben tradicionális technikákat tanulunk, jövőre pedig digitálisakat.)
Én azt javasolnám nyugodtan vidd az animés rajzaidat, de csempész be 1-2 más rajzot. Nem feltétlen kell ember... egy egyszerűbb csendélet vagy tanulmányrajz...esetleg grafit helyett rajzszén, pasztell vagy festék. Tudod, ilyen "Én ilyet is tudok" címmel. Akkor látja a felvételiztető, hogy van-e benned lehetőség. Az esélyed megvan rá, hogy felvegyenek.
Remélem segítettem. Sok sikert a felvételihez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!