Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szegedi Egyetem vagy a Pécsi...

Szegedi Egyetem vagy a Pécsi Tudományegyetem a jobb?

Figyelt kérdés

testnevelés-történelem szakos tanár szeretnék lenni, csak nem tudom melyik egyetem lenne a jobb választás.

Előre is köszönöm a válaszokat :)

2019. dec. 18. 19:05
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

Egyikre sem jártam hallgatóként, de mindkettőről több ismerősöm van és többször jártam mindkét helyen ilyen-olyan konferenciák, megbeszélések kapcsán.

Nekem az a benyomásom, hogy mindkettő jó színvonalú egyetem úgy általában, mindkét város hangulata is kellemes. Az, hogy egy adott szakpár éppen hol indul és milyen félévben milyen oktatókat fog ki az ember, az viszont nagyon változó dolog. Így ebben nem lehet okosnak lenni.

Szerintem egyik egyetemmel sem jársz rosszul, mindkettő jó választás, mert ezek régi valódi egyetemek. (Én inkább csak a főiskolákból frissen avanzsált kváziegyetemeket kerülném, ha választani lehet.)

2019. dec. 20. 11:01
 2/4 anonim ***** válasza:
24%
Pécsre ne gyere!! A tananyag ugyanaz, mint Bp-n, erős egyetem, de a tanárok embertelenek, nem segítenek, megaláznak. Nehéz lelkileg túlélni, pedig elvileg Európában vagyunk...
2020. jan. 3. 11:22
 3/4 anonim ***** válasza:
0%

Az előző válaszolóhoz hozzászólva:

1. Hát igen, általában a vidéki egyetemeről mondják azt, hogy ott a budapestiekhez képest sokkal több a frusztrált megkeseredett oktató és a hallgatóság körében is erősebben érvényesül a versenyszellem, a barátságos közösségi szellemhez képest.

--Más részről általában a budapesti egyetemek színvonalasabbak szoktak lenni, mint a vidékiek, mert sok tudományos intézménynek is itt van a központja, sok kiváló kutató-oktató családi vagy egyéb okok miatt is inkább a fővárosban szeret lenni, a vidéki egyetemek kicsit provinciálisabbak ilyen értelemben is.

2. Viszont itt most Pécsről és Szegedről volt szó. Ezek pedig régi egyetemi városok, jó egyetemekkel és kellemes hangulatú környezettel. Budapest egy zajos forgalmas nagyváros, ahol nem mindenki szeret élni.

2020. jan. 3. 20:32
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Hali!

Nemtudom aktuális e még a kérdés, én is ezen a két egyetemen gondolkodtam anno, bár más szakra járok, de vannak tanáris barátaim. Én Szegedet választottam, és egyáltalán nem bántam meg. Szuper a város, a közösség, a színvonal.Van töri tanárira járó ismerősöm, ő is nagyon szereti, egy-két rossz tanár persze mindenhol akad, de összességében szuper a képzés :)) Tudom, hogy az eredeti kérdésben Budapest nem is merült fel, de a tanári szakok tiptkusan azok, amik sokkal jobbak vidéki egyetemeken. Nagyon sok barátom jár az ELTE-re, anyukám ott tanít,és mind azt mondják, hogy a tanári része a dolognak eléggé kaotikus, ugyan azt próbálják megtanítani pl egy biosz-töri tanárisnak mintha biológia és történelem szakra járna egyszerre, plusz mág ugye a pedagódiai jellegű órák. Pécsről sajnos nem tudok annyit, de Szegedet csak ajánlani tudom :))

2020. máj. 12. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!