Passziváltatnom kéne?

Figyelt kérdés
Elégé elrontottam az 1 félévemet,nem vettem túl komolyan 1-2 alap tárgyat és az lett a vége,hogy jó ha lesz 19 kreditem(ha a tanár elfogadja a pótlást,ha nem akkor csak 15).Így megérné passziváltatni,hogy újra feltudjam venni a tárgyakat amiket buktam?

2019. dec. 14. 13:13
 1/3 anonim ***** válasza:
73%

Mit szeretnél passziváltatni?

Ha az első félévet, az nem fog menni. Nagyjából akkor tudsz utólagos passzívot kérni, ha rádesett egy traktor, és a félév kétharmadát kómában töltötted - mivel nálad nem ez a helyzet, így ez nem járható út.

A nagy kérdés az, hogy milyen tárgyakat buktál. Ha olyanok, amikre sok második féléves tárgy épül, akkor egyrészt biztos, hogy mindenképp csúszni fogsz a diplomával, másrészt pedig ha aktív a második féléved, akkor nagyon nehezen tudod elkerülni az átsorolást a tavaszi félév végén. Ebben az esetben lehet, hogy érdemes lehet passzívra tenni a második félévet (az átsorolás nem érint, ha nincs legalább két aktív féléved). A tárgyfelvételt ez nem érinti, a bukott tárgyakat akkor is fel tudod venni jövő ősszel, ha aktív a tavaszi féléved.

Én azt javaslom, hogy ha nem sikerül a kreditek felét megszerezni, akkor inkább iratkozz ki (ha ezt az első félévben teszed, akkor nem kell visszafizetned semmit), és felvételizz újra! Ha nincs emelt szintű érettségid, akkor fordítsd a tavaszi félévet arra, hogy felkészülj matekból és fizikából, úgy egyrészt meglesz az emelt, másrészt jövőre könnyebben veszed majd az első félévet!

2019. dec. 14. 21:15
 2/3 A kérdező kommentje:
Én a második félévre gondoltam,hogy passziváltatom,nem az elsőre.Igen gondolkoztam az újra felvételin,de van emeltem is.Sajnos,olyan tárgyakat buktam ami nélkül kb 4 tárgyat nem tudok felvenni és ez elég sok kredit.Megakarom próbálni majd ezeket újra,addig a passziváltatott tavaszi félévben újra nézném az összes előadást,amit feltöltöttek online,hogy addig is legyen egy szilárdabb alapom, és amiket elrontottam anyagrészeket azok jobban mennyenek.Az újta felvételit legvégső megoldásnak gondoltam,ha nem jönne be ez.Meg van online videó kurzus tanfolyam.Ott lehet elfogadtatni kreditet elvileg.Ha ott is csinálnák 1-2 passzív félév alatt,elfogadnák azokat aktív félévre?
2019. dec. 14. 23:20
 3/3 anonim ***** válasza:
Melyik egyetem? Miket buktál el? Ez nem mindegy. Illetve az sem, hogy van-e már valamilyen (szakmai) végzettséged, kollégiumban laksz-e, stb. Így nem nagyon lehet konkrét tanácsot adni.
2019. dec. 18. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!