Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szeretnék újságíró lenni,...

Szeretnék újságíró lenni, Miket kell ahhoz tennem?

Figyelt kérdés

szeretnék cikkeket írni és eladni már ebben a korban is ha lehetséges(L/15)

szabaduszó??? ez mit tesz??kérném normális válaszolók válaszát , köszönöm

2010. júl. 19. 22:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
hát... én csak azt tudom h OKJ-s újságíróit kell végezned érettségi után, illetve mehetsz kommunikáció és médiatudomány szakra is a főiskolán/egyetemen ... azt h most írhatsz-e azt nem tudom, szerintem igen, de fogalmam sincs hol kezd el (:
2010. júl. 19. 22:59
 2/16 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm úgy gondoltam hogy az újságíróit pluszba rakom majd le és írogatok, de amellett lesz e ybiztos munkahelyem , én már annak is örülnék ha egy két cikkemet a helyi újság kiadná

ezt hogy lehetne megoldani , elküldeni nekik vagy bemenni?

2010. júl. 19. 23:02
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nem tenném szóvá, de első lépésként még azt a pár, nem túl jelentős helyesírási és nyelvtani hibát is küzdd le, amelyek a fentiekben fellelhetőek...
2010. júl. 19. 23:14
 4/16 anonim ***** válasza:
Előszöris helyi 'nagy' újságokban nem fognak kiadni, mivel az ott dolgozók azért kapják a fizujukat, hogy cikket írjanak, ergó az újságok nem fognak pluszba fizetni nekedis 'csakúgy'. Egyelőre írkálj a suliújságotoknak, szokott lenni városi ifjúsági újság is, ide is írhatsz, pénzt ezért nem adnak, mert hát 'örülj, h kiadnak' egyáltalán. Nálunk a városi hrlapba is van hétvégente "séta" nevezetű rovat, ahová a diákok cikkeit rakják. A legfontosabb, hogy tehetséges légy, legyen saját stílusod. A neten keresshetsz pályázatokat is, novellákat, verseket várnak általában, vannak ingyenesek, vannak díjasak is, általában nyeremény nem nagyon van (az ingyeneseknél), max pár ezer forint, lényeg a gyakorlat. Ha lenne kérdésed még, írhatsz.
2010. júl. 19. 23:15
 5/16 A kérdező kommentje:
Már bocsáss meg , de tudok helyesen írni!Csak akkor nem arra figyeltem.
2010. júl. 19. 23:17
 6/16 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, a szabadúszó annyit tesz, hogy nem egy konkrét lapnak, újságnak dolgozik az illető, hanem arról ír, ami neki tetszik, és annak az újságnak adja el, amelyik megveszi. Ez inkább Amerikában működik, idehaza ebből nem élsz meg:)
2010. júl. 19. 23:17
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Még egy kisérletet teszek, hátha közös nevezőre jutunk: egy újságíró jelöltnek mindig figyelnie kell a nyelv helyes használatára. Már csak azért is, hogy minél jobban rögződjön benne, és ne tűnjön hiteltelennek. Remélem, ebben egyet tudunk érteni...
2010. júl. 19. 23:23
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

AKkor tehát neten keresgéljek pályázatokra??(hol)

Az iskolámban nincs suli újság.

És egy faluban lakom , megpróbálkozhatok hogy kiadnák e?

2010. júl. 19. 23:25
 9/16 anonim ***** válasza:

Én tanácsoltam a pályázatokat. Egyelőre biztos, hogy nem fognak kiadni, bocsi:) mire egy író (legyen bármennyire jó is) kiadóra lel, nem kis munka. Egyelőre írkálj magadnak, esetleg mutasd meg a magyar tanárodnak, hogy mit gondol róla. Mondták már, hogy jól írsz vagy ilyesmi? Pályázatok találsz a google-ben, csak írd be, hogy irodalmi pályázatok. De pl.:

[link]

[link]

[link]

2010. júl. 19. 23:33
 10/16 A kérdező kommentje:

Gondoltam , hogy nem fogják még kiadni(-:

köszönöm a linkeket

Igen már elég sokan dicsérték az írásaimat (lekopogom)

nagyon sokat segítettél köszönöm

és türelmes vagyok (-:

2010. júl. 19. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!