Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Minek tanuljak tovább, ha...

Minek tanuljak tovább, ha főleg a magyar és a történelem megy?

Figyelt kérdés

A többi tantárgyat csak úgy értem meg ha valaki elmagyarázza,kivétel a kémia mert azt sehogy sem értem.

Szóval a matek is csak akkor megy ha járok különtanárhoz és a német is,különtanár nélkül csak 2es vagyok.:S

2010. júl. 19. 19:07
 1/5 Esme.avantgarde ***** válasza:
30%
Szóval tanulni tudsz, logika nem nagyon? Jogász?Orvos? Valami egyetemes-tanulós...
2010. júl. 19. 19:16
 2/5 A kérdező kommentje:

jha és valami olyasmi amivel el is tudok helyezkedni.

az orvos nem jó,mert ugye kémia:S

Tanulni tudok,bár a magolás nem annyira megy.

Úgy szoktam pl. a történelmet is tanulni,hogy egyszer elolvasom a könyvben,egyszer a füzetben és még egyszer utánanézek az adott témának inerneten vagy könyben,és ha ez megvan akkor elkezdem mesélni a szüleimnek,hogy pl.hunyadi mátyás így került a trónra,és ha valami nem jut eszembe akkor utánanézekj,és ilyen módon tudok tanulni.pl magyarba a költők,írók életrajzát is így tanulom meg.

2010. júl. 19. 19:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Felvi.hu-n keress olyan szakokat, ahol felvételi tárgy a töri és a magyar.
2010. júl. 19. 20:01
 4/5 anonim ***** válasza:
53%

Az elsőnek:

Orvosihoz hogyne kellene már logika... Van pár s.ggelős tárgy (pl. anat), de azért a tárgyak többségét érteni is kell, a betegellátásról nem is szólva (a tünetekből és leletekből "össze kell rakni a képet").

Kérdezőnek: a magyar is töri tipikusan a jogászra kell, de ebből hatalmas túlképzés van jelenleg (pl: neked kell majd egyetem után fizetned, hogy bojtárkodhass). Kézenfekvő még a BTK magyar-töri párosítás, így lehetnél ilyen szakos tanár, de nekik szintén nem túl rózsás a munkaerőpiac. Esetleg lehetnél régész, újságíró stb...

2010. júl. 19. 20:01
 5/5 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem a magyar és a töri érdeklődés nem tipikusan jogász szakmát jelent.

A joghoz kell egy adottság, ha téged nagyon érdekel a költészet, a dráma, a regény az irodalom történet, akkor ne menj jogra, mert ott meghalsz...

Sőt, ha jobban belegondolok joghoz egyáltalán nem kell magyar és töri. Helyesen kell tudni írni, jól kell érvelni, és jól kell értelmezni a jogszabályokat, ez a magyar és a történelem anyag kb. 1%-a...

Ha megnézed a jog irányzatait, vannak ott igen kemény dolgok: gazdjog, büntető, polgári és még egy csomó. Nem éppen egy irodalmár lelkületű ember megy ide...

2010. júl. 19. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!