Mi a menete annak hogy felmentessem magam matek alól?
9.es vagyok. Mielőtt azzal jönnétek hogy csak lustaságbol mentetnem fel magam, az osztalyfonokom javasolta mikor beszélgettem vele. 4-es,5-ös tanuló vagyok. Matekból viszont 1-es,2-es. Most 1,25-re állok.
Nem az a kérdésem hogy kell-e nekem a felmentés, hanem az hogy mi menete az eljárásnak? Kervenyezni kell valahol, vagy pszichológushoz kell menni?
Olyanok válaszát várom akiknek volt már tapasztalatuk ilyen felmentéses dologgal kapcsolatban. Köszönöm szépen előre is a segítőkész válaszokat.
Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság
Diszkalkulia vizsgálat
Az egyik gyerekemnek beszédészlelési zavara volt, emiatt logopédushoz jártunk magánvan és nevelési tanácsadóba.
Ott elmondták, hogy a gyerek diszes lehet ezért tesztelték évente.
Szerencsére a rengeteg fejlesztésnek köszönhetően nem lett részképesség zavara, csak enyhe figyelem zavara.
Keresd fel a nevelési tanácsadót/pedagógiai szakszolgálatot.
Ott majd eldöntik van-e diszkalkuliád.
Én azt javaslom, hogy keresd meg a probléma gyökerét. Mi az ami nem megy? Nem látod át a feladatokat? Egyenlet rendezési nehézségeid vannak? Általános iskolában is voltak ilyen jellegű problémáid?
A családodban van/volt bárki diszkalkuliás?
Ez utóbbi valóban nem mérvadó, de ha a válasz igen, akkor természetesen nagyobb esélyed van erre a betegségre neked is.
Mivel még 9.-es vagy, én javaslom hogy járj el magántanárhoz matematikából amennyiben módodban áll. Lehet, hogy rosszul magyaráz a tanárod, és neked több figyelemre van szükséged. (Egy különóra azonban nem helyettesíti az önálló gyakorlást semmi esetben sem!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!