Orvosi diagnosztikai analitikus szakon mit lehet tanulni es mivel foglalkoznak ok az egyetem utan? Milyenek a kilatasok?
Kerem aki semmit nem rud rola ne irjon hulyesegeket.
Milyen az elhelyezkedes mit csinalnak a gyakorlatban?
Mi a feladatuk?
Mulyen felelosseguk van?
Mik a kikatasok ?
Nalunk ezt asszisztensképzőnek hívjak.
Itt Debrecenben pl mehetnek az IVDI-be, ez egy nagyon modern orvosi kutató központ, és ülnek a gép előtt, laboroskodnak.
Az utolsóval egyáltalán nem értek egyet!
Ezzel a szakkal sokfelé el tudsz helyezkedni. Gyógyszergyárak, kutatólaborok, kórházi laborok, radiológián stb.
Max az lesz csak "laborosnéni", aki nem megy MSc-re. Meg amúgy is... ha nem lennének a "laboros nénik", akkor kik elemeznék ki a napi töbszáz mintát?! Az orvosok így is túlhajszoltak...
Tipik magyar gondolkodás -.-
Már bocs, de a mintaelemzését ma kb. egy majom is megcsinálja, a modern laborberendezésekkel. Ehhez nem kell diploma. Tipikus értelmetlen szak.
Egyébként ha már ott vannak ezek az agyonképzett laboránsnénik, akkor igazán kiszámolhatnák már az LDL-t is, ha már kiküldik az eredményt. Jaaa ahhoz pluszban dolgozni is kellene...
Szerintem nem kell lenézni más szakát, nem értem miért vagy ilyen gonosz.
Nekik is rengeteg munkájuk van.
Válaszod alapján azt gondolom, hogy az ápolókat, asszisztenseket és még a kórházi takarítókat is lenézed. Holott szerintem ugyanolyan fontos részét képzik, mint az orvosok. Sőt nélkülük káosz lenne a kórházakban.
Könnyű a magas lóról beszélni.
Az ápolókat kifejezetten nagyra becsülöm, a diplomás ápolókat meg főleg, mert tök jó velük együtt dolgozni, mert az a diploma extra tudást ad.
Itt milyen extra tudásról beszélünk? Talán tudja a gép működését. Ráadásul diplomás de felelősséget nem vállal, mert a munkája nem ér semmit, amíg a labororvos nem validálja.
Félreértés ne essék, nagyon fontos a labor munkája, de ahhoz nem kell X év egyetem, hogy be tudd tenni a mintát a gépbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!