Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orvosi diagnosztikai analitiku...

Orvosi diagnosztikai analitikus szakon mit lehet tanulni es mivel foglalkoznak ok az egyetem utan? Milyenek a kilatasok?

Figyelt kérdés

Kerem aki semmit nem rud rola ne irjon hulyesegeket.

Milyen az elhelyezkedes mit csinalnak a gyakorlatban?

Mi a feladatuk?

Mulyen felelosseguk van?

Mik a kikatasok ?

2019. nov. 25. 20:19
 1/7 anonim ***** válasza:
27%

Nalunk ezt asszisztensképzőnek hívjak.

Itt Debrecenben pl mehetnek az IVDI-be, ez egy nagyon modern orvosi kutató központ, és ülnek a gép előtt, laboroskodnak.

2019. nov. 25. 20:24
 2/7 anonim ***** válasza:
20%
Ez egy tipikus ETK-s büfé-ruhatár képzés, aminek tök felesleges diploma. Laboránsnéniket képeznek.
2019. nov. 27. 01:33
 3/7 anonim ***** válasza:
80%

Az utolsóval egyáltalán nem értek egyet!

Ezzel a szakkal sokfelé el tudsz helyezkedni. Gyógyszergyárak, kutatólaborok, kórházi laborok, radiológián stb.

Max az lesz csak "laborosnéni", aki nem megy MSc-re. Meg amúgy is... ha nem lennének a "laboros nénik", akkor kik elemeznék ki a napi töbszáz mintát?! Az orvosok így is túlhajszoltak...

Tipik magyar gondolkodás -.-

2019. nov. 29. 16:50
 4/7 anonim ***** válasza:
28%

Már bocs, de a mintaelemzését ma kb. egy majom is megcsinálja, a modern laborberendezésekkel. Ehhez nem kell diploma. Tipikus értelmetlen szak.

Egyébként ha már ott vannak ezek az agyonképzett laboránsnénik, akkor igazán kiszámolhatnák már az LDL-t is, ha már kiküldik az eredményt. Jaaa ahhoz pluszban dolgozni is kellene...

2019. nov. 29. 19:32
 5/7 anonim ***** válasza:
32%
Ha kell egy diploma, amihez nem akarod magad megerőltetni, akkor annak jó szak. Figyelj, egy fűtött, modern laborban dolgozni sokkal jobb, mint egy gyárban vagy egy unalmas könyvelői irodában (szerintem). Szóval a munkakörülmények kedvezőek. De ha több potenciált érzel magadban, akkor válassz valami nehezebbet, megbecsültebbet. Én sem értem amúgy, hogy miért ilyen gonosz a világ, mármint alapból azt hinné az ember, hogy ha valaki kifejetetten ezeket az orvosi laboratóriumi eszközet tanulja meg, de nagyon, akkor el fogják ismerni, mert végülis ő kifejezetten ezt tanulni, ebben nagyon király, és tényleg többet tud róluk, mint bárki más, de mégsem így kezelik őket. Barátnőm orvos, és ő is elismerte a tényt, hogy az OLKDA-sok többet tudnak az eszközökről, mint ő, nyilván, mégis ő van nagyobb beosztásban, mert ő az orvos, és kész.
2019. nov. 29. 20:31
 6/7 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem nem kell lenézni más szakát, nem értem miért vagy ilyen gonosz.

Nekik is rengeteg munkájuk van.

Válaszod alapján azt gondolom, hogy az ápolókat, asszisztenseket és még a kórházi takarítókat is lenézed. Holott szerintem ugyanolyan fontos részét képzik, mint az orvosok. Sőt nélkülük káosz lenne a kórházakban.

Könnyű a magas lóról beszélni.

2019. nov. 29. 22:22
 7/7 anonim ***** válasza:
32%

Az ápolókat kifejezetten nagyra becsülöm, a diplomás ápolókat meg főleg, mert tök jó velük együtt dolgozni, mert az a diploma extra tudást ad.

Itt milyen extra tudásról beszélünk? Talán tudja a gép működését. Ráadásul diplomás de felelősséget nem vállal, mert a munkája nem ér semmit, amíg a labororvos nem validálja.

Félreértés ne essék, nagyon fontos a labor munkája, de ahhoz nem kell X év egyetem, hogy be tudd tenni a mintát a gépbe.

2019. nov. 30. 03:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!