Anglia, USA, Ausztrália vagy Kína? Mikor, melyik félévben?
Ezekben az országokban lenne lehetőségem tanulni 1-2 félévet, legalábbis ezek érdekelnének. Anglisztikás vagyok és még sosem voltam angol nyelvű országban, szeretném megtapasztalni, hogy milyen egy anyanyelvi környezetben élni, kíváncsi vagyok a mindennapokra, az egyetemi életre, kultúrára és nyilván pár nevezetességet is szívesen megnéznék. Kína pedig azért jöhet szóba, mert tanultam és tanulok kínaiul. Egyszer már voltam is Kínában (nyári egyetemen, akkor elég sok mindent meglátogattunk és nagyon sok helyre elvittek minket, nagyon nagy élmény volt), viszont annyira jól éreztem magam, hogy bármikor visszamennék.
A másik kérdés pedig a "mikor". Hat féléves a szakom, most vagyok a harmadik félévemben, tehát legközelebb az ötödik félévre tudnék jelentkezni. Viszont az már az utolsó év, emiatt nem biztos, hogy jó ötlet lenne, ha időben szeretnék végezni, nem tudom. Azért szerintem számolni kell azzal, hogy nem sikerül mindent teljesíteni, kevés tárgyat tudok elfogadtatni stb., mert ez mind előfordulhat. Szerencsére ráépülős tárgyaink nincsenek, de azért mégis. Utána pedig ugye már csak akkor lenne erre lehetőségem, ha felvesznek és elkezdem a mestert.
Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!