Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Körülbelül fél év alatt...

Körülbelül fél év alatt elvégezhető OKJ-s szakmákat keresek?

Figyelt kérdés

Hiába nézegetem a sulik weboldalait, nem találok semmi értelmeset. Nekem valami lista kellene olyan OKJ-s szakmákat, amelyben fel vannak sorolva ilyen képzések. Vagy ha valaki tud/végzett ilyet, azt is megköszönném. Nagyon fontos lenne!

Konkrét szakmákat írjatok!

Köszönöm!

21/L

2010. júl. 18. 13:14
 1/6 anonim ***** válasza:

Én hat hónap alatt végeztem el egy Ruházati eladó + Műszaki eladó + Kereskedő boltvezető tanfolyamot, sikeres vizsgákkal. Azaz, ez három szakma, hat hónap alatt.

Érdeklődj ezekről a lehetőségekről a munkaügyi központokban, valamint a KISOSZ szervezeteinél, ahol a munkanélkülieket képzik, mert pénzért, van lehetőség külsősként is beülni ezekre a tanfolyamokra és vizsgázni

2010. júl. 18. 14:27
 2/6 A kérdező kommentje:

Te munkaügyi központon keresztül végezted el?

Az a baj, hogy én érdeklődtem már a munkaügyiben, és azt mondták, hogy nekem nem valószínű, hogy ajánlanak képzést, mert már az érettségimmel túlképzett vagyok :O

Több tízezer Ft-om nincsen tanfolyamokra. És időm se nagyon, családi okok miatt. Ezért kellene kb. fél éves képzés és én utána néztem a bolti eladó OKJ-s tanfolyamoknak és minden iskolánál az van írva, hogy "képzési idő: 2 év".

Akkor most mit csináljak? Bolti eladó szakma érdekelne engem is.

2010. júl. 18. 15:32
 3/6 anonim ***** válasza:

Figyelj, nem tudom mit néztél eddig, de az tény, hogy nem olcsó egy OKJ képzés.

Sajnos pénz nélkül, és idő nélkül nincsen tanfolyam, sem vizsga. Ingyen OKJ meg pláne nincsen.

Így azt tudom javasolni tanulj nyelveket, otthon, önszorgalomból, könyvek és hanganyagok segítségével.

Vagy menj el egy olyan tanfolyamra, ha van rá módod, és be tudsz kerülni (de, ez is sok utána járást igényel), ahol a tanfolyam elvégzése alatt is kapsz fizetést és utána munkát.

Ilyenek pld a BKV villamos és Mertovezető tanfolyamai, vagy a MÁV jegyvizsgáló Kalauz tanfolyamai

De, ezeknek is utána kell járni, hogy mikor indulnak, és meg kell harcolni a bekerülésért.

Vagy még vannak, a multiknál a gyakornoki állás lehetőségek.

De, mint írtam, mindez időt, sok utána járást, türelmet és képességet igényel, hogy el tud magad adni, hogy bekerülj.

2010. júl. 18. 16:29
 4/6 anonim ***** válasza:

És még (de használd a Googl-et. Mert itt is csak két, azaz kettő hónap a képzési idő!!!!!! Honnét vetted a két évet?

A KERESKEDŐ-BOLTVEZETŐ TANFOLYAM BUDAPESTI TANDÍJAI:

Csoportok: hétfő, szerda (17.00-20.00), vagy szombat (08.30-14.30)

Helyszín: VII. Barcsay utca 5. Madách Gimnázium (Blaha Lujza tértől gyalog 3 perc)

Képzési idő: 2 hónap

Változat Ár Megjegyzés

"A"

38 000

Egyben, a szerződés aláírásakor

"B"

40 000

2 hónapon keresztül havi 20 000 Ft.

[link]

2010. júl. 18. 16:34
 5/6 A kérdező kommentje:
Pl. én a BETISZK-et (Belváros Térségi Integrált Szakképző Központ) néztem, írtam is nekik. Teljesen ingyenes lenne a szakképzés, de már betelt a hely. És én is meglepődtem: 2 éves a képzés. A bolti eladói képzés.
2010. júl. 18. 18:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Az akkor biztos valami esti suli keretében szervezet tanfolyam az. De nem tudom mi tart náluk két évig (ingyen lónak ne nézd a fogát), mert a boltvezetősi tanfolyamon van 19 tétel, 125óra gyakorlat és a gazdasági számítások megtanulása.
2010. júl. 18. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!