Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan dolgozzak ki egy...

Hogyan dolgozzak ki egy irodalom tételt?

Figyelt kérdés
Nyolcadikos vagyok, kaptunk tételeket a szünetre, ötöt, de én nem tudom hogy álljak nekik. Valaki segítene, hogy hogy álljak neki?

2019. nov. 2. 20:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Mik a tételek?
2019. nov. 2. 21:17
 2/4 A kérdező kommentje:

Arany János, toldi, walesi bárdok, Csokonai, a reményhez,

Petőfi: 19.század költői, szeptember végén, Nemzeti Dal, meg még egy pár

Kölcsey: Huszt, Himnusz

2019. nov. 3. 00:27
 3/4 A kérdező kommentje:
Meg még egy pár, fejből nem tudom
2019. nov. 3. 00:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Döntsd el, hogy hogy tudsz jobban tanulni: összefüggő szövegből, vagy vázlatból. Én az utóbbiból, ezért kimásoltam külön lapokra az órai vázlatot, amit a tanár diktált/a táblára írt, amikor azt az anyagot vettük. Amikor nem volt vázlatok, akkor a tankönyvet kinyitottam, és az alapján írtam egyet. A fontosabb dolgokat gindolatjelekkel kiszeded egymás után, kulcsszavakkal, nyilakkal stb.

Ha összefüggő szöveget szeretnél, akkor megnézed az órai vázlatokat vagy a tankönyveket, és az alapján írsz 1,5-2 oldalt. Pl ahol a vázlatban az volt, hogy élt 1871-1920 oda te azt írod 1871-ben, Lajosmizsén született, majd 190-ban, Budapesten meghalt.

2019. nov. 3. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!