Kinéztem egy szakot egy egyetemen, ahol ugye megvannak az érettségi követelmények, de muszály azok közül emelteznem, vagy mehetek más tantárgyból helyette?
A SZTE-n néztem ki a munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási szakot, ahol gazdasági ismeretek vagy infó, magyar, töri és társadalom ismeret tantárgyak a követelmények. de ha én a felsorolt tantárgyak közül egyikből sem emeltezem, hanem pl csak angolból (ami ugye nem követelmény), attól még fölvehetnek?
Előre is köszi a választ:)
Így is, úgy is érettségizel magyarból és történelemből, tehát jelentkezhetsz, de emelt érettségi hiányában kevesebb pintod lesz, kisebb eséllyel vesznek fel. Emeltezz!
Nem lehet így. Én idén jöttem pont ide, és angolból akartam emeltezni a plusz pontok miatt. Azt nem fogadták volna el, így magyarból emelteztem. Jövőre ugye meg kötelező lesz, szóval csak a felsorolt tantárgyakból tehetsz emeltet, ha ide akarsz jönni.
(Amúgy ha van kérdéséd szívesen segítek, én is örültem tavaly, mikor találtam egy SZTE-s MKTB-st 😃)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!