Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megéri közlekedésmérnöknek...

Megéri közlekedésmérnöknek tanulni?

Figyelt kérdés
2019. okt. 22. 11:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szereted az almát? Igen/Nem

Erre a kérdésre ennyi választ lehet adni. De gondolom ennél többre vágytál.

Kérdés, neked hol válik el a megérés? Anyagilag? Mennyi fizetésnél? Élvezetben? Szeretsz közlekedéssel foglalkozni?

Ez nem bölcsészkar, hogy "majd leszek valami" itt beskatulyázod magad, és abban kell jónak lenni, amit tanulsz, mert amúgy nem érsz semmit /el sem végzed.

Kicsit írj magadról, mi érdekel, mit csinálnál, miért akadtál rá a szakra egyáltalán, mert ez így édeskevés.

Üdv, egy Közlekedésmérnök :)

2019. okt. 23. 20:02
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Privátban kérdezted:

"Te még gondolom azokban az években kezdtél el tanulni amikor csak a mérnökök tudtak megélni az országból, hogy látod a mostani fizut a többihez képest?"

Sohasem gondoltam azt, hogy csak mérnökre lenne szükség ebben az oszágban (vagy bárhol máshol.).

Tény, hogy az akkkor még telített munkaerő-piacon is könnyebb volt elhelyezkedni vele, mint a 182. tucat bölcsész-diplomával.

Mostani fizu: Nézd, kapok 500 br-t. meg kb 400e béren kívülit. A bérem 4%-a (a béremen felül) megy magánnyugdíj pt-ba, ezt a cég adja juttatásként. És ingyen utazom fel-alá az oszágban. Vidékről járok be Bp.-re, így csak a bejárás lenne évi 3-400e tehát ezt is tekinthetem juttatásnak.

Közlekedésmérnökként lehetne ennél sokkal többet is keresni (+100-150e br-val simán) Audinál, nagyobb logisztikai cégeknél, vagy esetleg ha fizuban nem is sokkal többet, de lenne céges verda vagy más juttatás. De pl. Győrben lenne egy albérlet 130-150 és nem 75 mint amit itt fizetek. Hopp, ugrott is br 110 mínuszban.

De engem mindig is a vasút érdekelt, ez az amiben örömömet lelem. Nyilván megállnám a helyem logisztika területén is pl. de nem feltétlen érzem azt, hogy örömmel csinálnám.

(Ezért is írtam, hogy ezzel a szakkal eléggé beskatulyázza magát az ember, nehéz kimozdulni.)

2019. nov. 2. 13:25
 3/3 A kérdező kommentje:
mert én keletről származok, erre még mindig csak a mérnökök ehetnek a hó végén. ezért gondoltam közlekedésmérnöknek tanulni.
2019. nov. 2. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!