Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan legyek szinesz 20evesen?

Hogyan legyek szinesz 20evesen?

Figyelt kérdés
Szakacs szakmat vegeztem,most 2eves erettsegin vagyok,majusba fogok erettsegizni ha minden igaz. Egyetemre nem szeretnek menni. Viszont a szakacskodas nem az alom munkam meg igazabol ugy semmi nem erdekel. Media talan...de nem tudom pontosan azon belul mi. Legjobban a szineszet ami nagyon nagyon kiskorom ota tetszik. De nem tudom hova mehetnek van -e ilyen okj kepzes vagy egy szinhaz ahova mehetnem amator szineszek. En meg abba is benne lennek,hogy ingyen csinalnam munka mellett aztan majd ahogy alakul. Van ilyen hely vagy kepzes vagy akarmi?
2019. okt. 18. 11:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, vannak bőségesen olyan színészek, akik elvégezték az egyetemet, és kutyaütők. Még csak harmadik vonalbeli szintet sem tudtak elérni. És sok nagy hírességünk soha nem tanult színi iskolában, és a legeslegjobbak közé került. Ők tehetségesek voltak. Napjainkban sincs másképpen.

Önmagában az, hogy már öreg vagy, és mást tanultál eddig, még nem lenne akadálya a kibontakozásra. Helyesírásod, mondatszerkezeteid alapján valami ÉNB-szintű produkcióban csillogtathatod a nem létező tudásodat.

Figyelem! A srác színész akar lenni, nem traktorista. A nyelv a munkaeszköze, és azt nem tudja kidobni, mint egy törött villáskulcsot. Ezért hozakodtam elő ezzel.

2019. okt. 18. 12:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
OKJ nincs, egyetemi képzés van.
2019. okt. 18. 12:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Színi iskolák is vannak, de ha az egyetem nála kizáró ok, akkor ez utóbbi sem lesz jó neki. A nyelvtudással komoly bajok vannak.
2019. okt. 18. 12:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Próbáld meg ezt:

Fel kell javítanod a helyesírásodat, különben senki sem fog bevenni a társulatába. Tanulj meg száz verset, szépen kiejtve és hangsúlyozva. Járj logopédushoz, beszélj tisztán, jól érthetően. Aztán próbáld ki magadat egy színjátszókörben, szerezz tapasztalatokat.

2019. okt. 19. 22:54
 5/8 A kérdező kommentje:
Miert vannak a nyelvtudassal komoly bajok? Egy szot irtam el mehetnek* bocsanat! Ekezet nelkuli irast meg nyilvan nem azert csinalom,mert azt hiszem nincsenek ekezetek a magyar nyelvbe,vagy nem is ertem. Ezen kivul mi a baj a helyesirasommal? Suliba mindig en irtam a legjobb tollbamondast, nem ertem. :D Mit irtam rosszul? (Az ekezeteket nem nezve)
2019. okt. 20. 18:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Most ez majdnem jobban erdekel,hogy miert rossz a helyesirasom, mint a szineszet. 😂
2019. okt. 20. 18:42
 7/8 anonim ***** válasza:

Húsz évesen, kétéves, májusban, van-e, OKJ-képzés, mehetnek.

Vesszők sok helyen hiányoznak, szóismétlés is van több is.

A fogalmazásod nagyon igénytelen.

2019. okt. 20. 18:54
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm,hogy megmondtad!

Nagyon siettem, nyílván ez (is) lehet az oka a fogalmazásnak. Az ilyen "apró" hibákat észre se vettem sajnos. :(

Tényleg köszönöm van még mit fejlődni úgy tűnik, ezen a téren is. :)

2019. okt. 20. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!