Egyetemen milyen szociális támogatásra jogosult az akinek gyermeke van, munkaviszonya nincs, de hallgatói jogviszonya van?!
Figyelt kérdés
Én most decemberen fogok szülni, ppke-ra járok. Most halasztanom kell majd egy évet mert pont vizsgaidőszakra jön a pici, de szeretném folytatni egyetemet, ezt már párommal is megbeszéltük, csak az a baj, hogy még mindketten hallgatók vagyunk, és ahoz, hogy folytatni tudjam a tanulmányaimat ahoz fel kéne költöznöm sulihoz vidékre. Éppen ezért szeretném megtudakolni, hogy az egyetemnél milyen szociális támogatásra lehetnék jogosult.2010. júl. 15. 18:17
1/4 anonim válasza:
Tudtommal semmilyenre. A szoc támogatásokat még akkor is nehezn adják meg,ha aktívan tanusz. Te pedig halasztasz. Maradnak a szülők!
2/4 A kérdező kommentje:
Én voltam pontatlan, elnézést! Nem most, majd ha újra ismét aktív jogviszonyom lesz egyetemmel, nem pedig passzív.
2010. júl. 15. 18:35
3/4 anonim válasza:
Kasod a GYESt és családipótlékot. Illetve anyaságit. Egyetemen meg beadod az összes papírod szoctámhoz és laktámhoz. Ennyi
4/4 anonim válasza:
Pontosítanék! Mert a szoc.tám pontjaidat megnöveli, az hogy van gyermeked! Egyébként igényelhetsz rendkívüli támogatást ezt házasságkor, és szüléskor adják. Szal. ha megszületik a pici benyújtod a papírt.. Bár ha decemberben születik én nem mennék máris halasztani. Végülis decemberben van vége a félévnek, utána csak vizsgák... Addig meg csak vigyáz vki a picire, nem? De ez csak az én véleményem. De am. ha passzív vagy, nem jár a rendkívüli. Úgy, hogy most kell eldöntened! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!