Ha bemegyek az okmányirodába, akkor majd lesz egy monitor, ahol ki kell választanom, hogy mit szeretnék?
Arra figyelj, hogy a megfelelő ügyintézőt kell kiválasztanod.
Mert ha pl. a "kisállattenyésztői engedély" feliratú ablaknál fogod kérni a papírjaidat, akkor nagy bajban leszel. De az sem jó megoldás, ha a takarító nénitől várod el, hogy kiadja a jogosítványodat.
Szóval, csak ügyesen, okosan! :D
Az elmélet ez, tehát a bejáratnál van egy automata, ahol húzol egy számot. A gyakorlat a legtöbb okmányirodában a következők egyike, mióta szétverték az egész rendszert "kormányablak" címen:
1. A portán megkérdezik, miért jöttél. Közlik, hogy ahhoz időpont kell, majd adnak 3 hét múlvára, természetesen munkaidő kellős közepén. 3 hét múlva megérkezel, akkor a portás húzneked egy számot, nés még vársz 3 órát, mire sorra kerülsz (pl. a Visegrádi utcában a Központi Okmányirodában van ez, személyivel, jogsival is).
2. Simán nem működik az automata, érkezési sorrendben kerülnek sorra, ami a gyakorlatban azt jelenti, ki az agresszívebb (a kormányablakok fele ilyen).
3. Van automata, de ajánlottabb megkérdezni a biztonsági őrt, mert ő meg tudja mondani, hogy aznap épp melyik rendszer van lefagyva. Egyszer jártam úgy, hogy épp wc-n volt a szekus, és húztam lakcím bejelentésre számot, 3 óra múlva közölték, hogy az a rendszer egész nap nem működik.
4. Persze van az az eset, amikor tényleg te húzol, és tényleg flottul megy minden. Talán az esetek 10%-ában...
Leülsz a gép elé (ahogy most is).
Bepötyögöd, hogy "ügyfélkapu regisztráció".
Kapsz egy kódot/jelszót, amivel aztán időpontot tudsz foglalni, a neked megfelelő napon/órában és lakásodhoz legközelebbi kormányablaknál.
Az egyeztetett időben, a recepciós pultnál csak bemondod a neved és már kapod is a sorszámot.
(legutóbb pl. 15 perc volt a jogosítványom megújítása)
Köszönöm az utolsó 2 embernek a válaszát. :)
Igen sajnos még nem voltam okmányirodában, szóval nem tudom hogyan működik..De annyira imádom, hogy vannak itt flegma és rossz indulatú emberek, akiknek a válasza egyenlő a semmivel :)
Ma voltam és nagyon egyszerű volt :) kb 8 perc alatt végeztem.
Köszönöm az értelmes válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!