Van értelme a pár hónapos gyakorló ápoló OKJ-s szakmának?
A városom an van lehetőség 3 eevs nappali tagozatos oktatásra is, mint ápoló. Viszont ez 3 éves.
A neten nézegettem az OKJ-s fizetős tanfolyamot, és elgondolkozom, meg lehet e tanulni ezeket pár hónap alatt? Valamint van e kereslet rá a kórházakban?
Ismerek olyan embert, aki elvegezte az iskolát, ápoló lett
utána ment érettségire, de én már felnőtt vagyok. Ő azután a kórházban kezdett el dolgozni, mint ápoló. Szereti csinálni, szerette tanulni viszont találkoztam egy lánnyal, aki abbahagyta azt a sulit, mert szerinte leszarták őket diákokat, és nem tudtak megtanulni szinte semmit a gyakorlati reszen, mert csak a nyalisokkal foglalkoztak.
Az okjs képzésről semmit sem tudok. De pozitívat, se negatívat.
Valamint, azt szeretném tudni, hogy akik csak a vért veszik le a vervetelen, azok is sima apolok csak az a beosztott helyük, vagy valamiben különböző képzést kaptak?
" Szerintem ez a szak átverés, ugyanis a kórházak nincsenek kisegítve az alulképzett személyzettel."
Erre még annyit, hogy láthatóan nem láttál még kórházat belülről dolgozóként...
Hali!
Szóval ....
Először is, ha szakgimnáziumban/szakközépiskolában tanul valaki érettségire épülő szakmaként az egészségügyet akkor az érettségivel együtt kap egy segédápoló végzettséget azaz egy feor számot , majd utánna 2 év a gyakorló ápoló képzés (d-kategoria) azaz az 54-es képzés, és erre épül még az E- kategória ami az ápoló szakmának felel meg ami az 55-ös képzés. Utánna mehetsz főiskolára vagy egyetemre vagy bármi egyébbre!
4-es vagyok megint
Ez a gyakorló ápoló+ ápoló képzés összesen 3 évet vesz igénybe. Mellette kórházi gyakorlat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!