Lehetséges egyetemen a nagy előadásokat külsősként is látogatni?
Van ilyen alapelv, hogy lehet látogatni az előadásokat bárkinek. (Objektív korlátozó tényezők azonban előfordulhatnak, pl. férőhelyek száma, stb.).
"Nftv. 11. § (1) A felsőoktatási intézmény
e) lehetőséget biztosít arra, hogy az előadások rendjét - egyenlő esélyű hozzáférés biztosításával - megismerhessék és - a szervezeti és működési szabályzat által meghatározott keretek között - látogathassák azok is, akik nem állnak hallgatói jogviszonyban"
"a szervezeti és működési szabályzat által meghatározott keretek között"
kérdés, hogy mit van az szmsz-ben.
Lehetséges! Feltéve, hogy van hely, de az szinte mindig van, legfeljebb az első két héten fordul elő, hogy nincs.
Nem tudom, hogy az 1. válaszoló miről beszél, én viszonylag kis létszámú előadásokra járok, és soha senki nem firtatta, hogy ki miért van ott. A figyelmes hallgatóságnak egyébként örül is a legtöbb előadó.
Pl az elte ttk által szervezett órák itt böngészhetők (ettől ritkán, de előfordul, hogy eltérnek):
Nem tudom, hogy más egyetemek és más karok órarendje is megtalálható-e, de érdemes lehet keresgélni. Viszont az is elég, ha van egy ismerősöd az egyetemről (bármilyen szakos), mert a hallgatók minden meghirdetett órát látnak a neptunban.
(Lehet hogy van ezeknél direktebb út is, de én nem tudok.)
Bocsi, hogy szétszabdalva válaszoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!