Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan érdekelhetne, amit épp...

Hogyan érdekelhetne, amit épp tanulok?

Figyelt kérdés

A kérdés azokról a tantárgyakról, vagy témakörökről szól, amik nem biztos hogy az életben is használva lesznek, nem is nagyon kapcsolódik ahhoz, ami később a szakmája lesz az embernek, de mégis tudni kell. Úgytetszik, tölteléktantárgyak.

Tudom, millió meg egy kérdés van, el is olvastam a válaszokat, de például az a felfogás, hogy

"olvasd úgy a fejezetet/témát, mintha az lenne a világ legérdekesebb dolga!" nekem nem megy. Egyszerűen nem tudom becsapni az agyam. Száraz, unalmas, semmit mondó, de magolni nem akarok, mert annak nincs értelme.

"Kapcsold ki a gépet és csak a könyvre figyelj!"

Könnyű azt mondani, amikor gyakran szótáraznom kell a bekezdéseket, és magyarról magyarra fordítanom, vagy megnézni mi mit jelent, mert nem tudom elképzelni ami le van írva.

Ti hogy élitek túl, akarom mondani hogy tanuljátok meg azokat a részeket, amik nem érdekelnek titeket, sőt, sokszor nem is értitek mi van leírva? :D

Sokszor próbálom szórakoztatóvá tenni a tananyagot, de néha olyan részek is vannak, amik tényleg tömény definíciók meg unalmas, semmit mondó töltelékek.

Egyedül az motivál, hogy tudom, ha ezt nem tanulom meg, akkor minden más is el lesz csúszva, de ez hosszú távon nem jó megoldás.

2019. aug. 30. 21:58
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!