Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy az egyetemeken minden program csak az ivásról szól?

Figyelt kérdés

Elmondták, hogy milyen programok lesznek a következő pár hónapban, és csak ilyen buli, olyan buli, kocsmatúra, ez a kocsma, az a kocsma.

Nekem ezzel nincs bajom, aki így érzi jól magát, annak egészségére.

Az a bajom, hogy mi van a többi emberrel. Aki nem így érzi jól magát, de szeretne találkozni és ismerkedni az évfolyamtársaival. Azoknak az embereknek miért nem szerveznek semmit?

2019. aug. 30. 19:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az állításod szerintem túlzás. Az ilyen programokon a részvétel természetesen nem kötelező. Javasolni tudom pl. a szakosztályokat, ott is lehet bőven ismerkedni, és legfőképp szakmai gyakorlati tudást szerezni.

Ezenkívül az igényesebb Egyetemeken számos öntevékeny kör indul, vagy éppen rendszeresen vannak sport és más kulturális rendezvények. Szóval aki széleskörűen tud látni, szerintem előbb-utóbb megtalálja azt ami neki jó. A BME-n pl. még zenekar is van.

Tájékozódj, járj nyitott szemmel, ha így teszel nem lesz csalódásra okod.

2019. aug. 30. 19:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak ilyen programok vannak, nálunk is van pl sportnap, kultúrális rendezvények, önfejlesztő programok, az önkéntes szervezetek is tartanak ismerkedős napokat vagy rendezvényeket alkohol nélkül, de ott vannak a szakkörök is. Kisebb vidéki egyetemen végeztem, szóval ha nálunk ennyi minden volt egy nagyobb egyetemen biztos még több a lehetőség. Szimplán a bulizós rendezvénykre nagyobb az érdeklődés, azokat azért promózzák jobban, de a többi dologról is szoktak küldeni Neptun üzit vagy nálunk van ilyen faliújság a programokról.
2019. aug. 30. 20:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az első hónap nálunk is a buliról szólt. Gólyatábor, gólyahét gólyaavatóval, kolinyitó, plusz kisebb-nagyobb kocsmázások. De nem kötelező inni, en is mentem úgy kocsmázni, hogy 1 jegesteát ittam össz-vissz. Nyilván akinek ez nem buli, az nem vett részt rajta, én sem volt mindegyiken.

De nálunk utána rengeteg program van. Az őszi egyetemi napokon is nyilván van piálás, de van sportnap, quizverseny, filmvetítés, koliudvaron sütögetés, rengeteg! érdekes előadás/beszámoló, egyetemi zenekar koncertje, stb. Szóval mindenki talál magának valami érdekeset. Másod-, harmadévtől pedig egyáltalán nem érződik számomra, hogy ennyi buli van szeptemberbem mert ez főleg a gólyáknak szól.

Év közben meg aztán tényleg mindenféle programból lehet választani, a filmkészítéstől kezdve a túrázásig amit elntudsz képzelni, de akár te magad is szervezhetsz programokat csak hökösök segítsege kell.

2019. aug. 31. 09:36
 4/5 anonim válasza:
100%
Nekem is hasonló bajom van, most kezdem az egyetemet. Alapból inkább introvertáltabb személyiség vagyok, nem tudok megnyílni egy nagyobb társaságban, pláne nem szeretek idegenekkel elmenni inni. Így lehet nem lesznek barátaim egyhamar, de nekem ez nem éri meg. Melyik egyetemen kezdesz?
2019. szept. 1. 20:23
 5/5 A kérdező kommentje:
PTE
2019. szept. 1. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!