Magyar, francia szakos tanár vagyok második évemet kezdem gimnáziumnan, ráadásul ofő is leszek. Ezzel a képesítéssel mennyivel keteshetek többet egyéb munkahelyen?
Hát attól függ, milyen munkahelyre gondolsz.
Sógornőm magyar-angol szakos tanárként kb 5 éve elment egy nagy pénzügyi közvetítő céghez.
Ma már vastagon 1 millió felett keres, új Mercedes, most vettek új lakást is.
Szóval a lehetőség szerintem adott, a kétdés inkább az, hogy ki mennyire hajlandó kilépni a komfortzónájából.
Pontosan nem tudom, milyen egyéb munkahelyet tudnál elképzelni, de biztos van olyan francia cég, ahol örülnének a nyelvtudásodnak. (Bár lehet, hogy más ismeretet is kérnek.) Viszont helytől, várostól is függ, van olyan város, ahol elég alacsonyak a bérek és nem lehet könnyen munkahelyet találni. Budapesten szerintem nyerő dolog, pl. a profession-on én 78 db álláshirdetést találtam, amiben francia nyelvtudást kérnek, és ebből 64 Bp-en van.
A franciát kevesen beszélik, úgyhogy így eleve kevesebben pályáznak meg egy-egy olyan állást, ahol francia nyelvtudást kérnek.
Magánórák? Azért is lehet elkérni jó pénzeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!