Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A híradástechnika szakirány...

A híradástechnika szakirány villamosmérnökin mennyire matekos és fizikás?

Figyelt kérdés

2019. aug. 28. 20:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Az a legnehezebb a képzésben hogy sajnos rengeteget kell papíron megoldani a randa integrálokat meg függvényeket transzformálni orrba-szájba. Nem azt mondom hogy ez úgy ahogy van szar, de sokan nem is értik mit csinálnak csak oldogatják a feladatokat mert legalább integrálni tudnak papíron. De amikor egy valós problémára kellene ráhúzni a tanultakat akkor hirtelen egy falba ütköznek. Az iparban nagyon de nagyon ritkán kell papíron megoldani a számításokat.

Amúgy egyáltalán nem nehéz témakör mert ha érted milyen módszerrel mit lehet csinálni és átlátod az összefüggéseket akkor onnantól csak jól fel kell írni a kiszámolandó dolgot és valamelyik matekos szoftver megoldja neked. Utána megnézed hogy értelmes-e az eredmény. Sok terhet levesz a válladról az hogy nem kell azon idegeskedni hogy hányszor rontod el a levezetést meg hogy már 30 perce próbálsz jó helyettesítést keresni.

Más kérdés hogy sajnos át kell verekednie magát az embernek a papíron számolós vizsgákon.

2019. aug. 30. 10:15
 12/14 anonim ***** válasza:
31%

Inkább matlabot kell tudni használni.

Nekem pl most fog bejönni a Híradástechnika tárgy, lesz bőven laplasz meg ilyenek, de matlabbal (elvileg).

Én egyébként talán a Laplace-t utáltam a legjobban. Persze értem miről szól, stb, de nehéz.

2019. aug. 30. 18:10
 13/14 A kérdező kommentje:
10-es Azért kérdeztem,mert most leszek első éves hallgató és majd szeretnék ebbe az írányba elmenni.Csak kiváncsi voltam,hogy akik tapasztaltabbak ebben a témában mit gondolnak,mert szeretem a matekot és a fizikát is azon kívül,hogy érdekel ez a terület.
2019. aug. 31. 18:31
 14/14 anonim ***** válasza:
23%
Kandós leszel?
2019. aug. 31. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!