Egyetem diákigazolvány, még nincs aktivált félév?
Első éves leszek az egyetemen és még nem aktiválták a félévemet. Diákigazolványt szeretnék csináltatni a neptunon keresztül, már megvan minden szükséges dokumentum (NEK adatlap)hozzá. Elküldhetem a diákigazolvány igénylésemet vagy csak aktív félévvel lehet készíttetni?
Előre is köszönöm a segítséget!
#1: csakhogy addig nem kaphat ideiglenest, amíg nincs neki a neptunban megigényelve!
Kérdező: igényeld meg Neptunon, és akkor már beiratkozáskor kaphatsz ideiglenes diákot.
De olyan is van, hogy a beiratkozás előtt beadott igényt majd azzal utasítják vissza, hogy túl korán adtad be, csak a jogviszony létrejötte után lehet elkezdeni (és lehet, hogy erről valamikor novemberben szólnak, hogy kezdd újra az egészet).
Minket legalábbis ezzel riogattak.
#4: azt nem tudom, mi el riogattak. De én tavalyelőtt:
- Igényeltem NEK adatlapot (vagy hogy hívják)
- Kitöltöttem a beiratkozási lapot (nálunk ezt nyomtatva be kell vinni)
- Beiratkoztam. Ott megkaptam az ideiglenes diákot
- Bejelentkeztem a félévre (ekkor lett aktív a státuszom). Majd felvettem a tárgyakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!