Megtanul, megjegyez. Mi a különbség?
Hat en a megjegyzek kifejezést arra használom ha megjegyzek valamit pl egy bevásárló listát vagy egy időpontot de ezt utana később elfelejthetem. Rövidtávú folyamat megjegyezni egy bevásárlólistat 10 mp alatt is meglehet.
A tanulás meg szerintem egy hosszabb folyamat vagy is azt en inkabb arra használom ha pl megtanulom a dolgozatra az anyagot. Azt muszáj hosszútávra megtanulnom nem felejthetem el olyan könnyen. Szerintem a tanulás egy mélyebb dolog mint a megjegyzés.
Lehet hülyeség amit mondok, de én így gondolom.
Én személy szerint úgy használom hogy:
megjegyez: mikor memorizálok, bemagolok valamit és utána vissza tudom mondani. Vagy esetleg kisebb dolgot memorizálok, bevásárlólistát vagy évszámokat.
megtanul: amikor azt amit tanultam, el tudom mondani magamtól, értem az összefüggéseit, el tudom magyarázni a saját szavaimmal is.
Összességében szerintem először megjegyzi az ember a dolgokat majd utána megtanulja.
Szerintem a megtanul megértést is feltételez, így ad egy mögöttes tudást.
Nem mindegy, tudod, hogy megjegyezted, mert hallottad valahol, hogy mennyi a CN normálértéke; vagy megtanultad, mi ez, mi alakítja, stb.
Megjegyez: bemagol valamit, logika nélkül. Pithagorasz tétel definícióját el tudja mondani.
Megtanul: megért valamit. A Pithagorasz tételt definícioját lehet hogy nem szóról szóra mondja vissza, de érti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!