Mennyire nehéz az emelt biosz érettségi?
Milyen tapasztalatotok volt? Fel lehet rá készülni tanár nélkül?
Én egyébként már érettségiztem középszinten bioszból. Nem vittem túlzásba a tanulást és 60%-os volt.
Tanár nélkül szerintem nehezen fog menni, hacsak nem találsz egy olyan jó könyvet, de nálunk nem volt az, a tanár mindig mondott plusz infókat a jegyzeteiből.
A szóbeli a rizikósabb, lehet, hogy nagyon könnyű témát kapsz, de például egyik barátnőmnek kémiás feladatot adtak, később leellenőrizte és tényleg a kémiakönyvébe volt, nem a bioszban. Ő az előbbit 10.-ben abbahagyta, ezért volt elszontyolodva, nehezen ment neki.
Az írásbelin máshogy kell gondolkodni, mint középszinten, a folyamatokat meg kell érteni, tudni kell, miért van úgy, ahogy. Rengeteg szöveg van, aminek egy része felesleges, egy részéből pedig ki lehet következtetni a dolgokat, ha van nagy háttértudásod. Számomra az emelt szint „könnyebb”, jobban rááll az agyam, érdekesebb is, de csak akkor ajánlom, ha szereted a biológiát. Egyébként 70%-ig könnyű teljesíteni, de például a 90% már nagyon kemény, legalábbis én idén írtam, 85 lett és kevés osztálytársamnak sikerült 90, vagy afelettire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!