Jól tudom, hogy ilyenkor nem kell fizetni?
Ha alapképzésen, államilag támogatottan az egyetemi első félév elvégzése után megszüntetem hallgatói jogviszonyomat még nem kell fizetnem semmit. Ha viszont pl. a 2.-3. vagy másik félév után hagyom abba az egyetemet, akkor az adott félévekre járó ösztöndíj felét kell kifizetnem. Na most, az eduline-on ezt találtam: "A visszafizetés alól mentesítést akkor is lehet kérni, ha az állami ösztöndíjjal folytatott tanulmányok idejével megegyező idejű hazai munkaviszony fenntartását vállaljátok..."
Tehát, ha mondjuk a 3. félév után hagynám abba az egyetemet, akkor így 2 félév árának felét kéne kifizetnem, de ha vállalom, hogy ez esetben 1 évet dolgozok itthon bármilyen munkakörben, akkor lehet mentesítést kérni a fizetés alól?
reflektálva az általad beidézett mondatra elgondolkodtam azon, hogy a levelezősökkel mi van? Hiszen én speciel így a tanulmányok ideje alatt is munkaviszonyban vagyok itthon.
Nagyon várom, lesz-e valamiféle olyan válasz, aki vagy teljesen biztos benne, vagy tapasztalata van ezzel kapcoslatban.
#2 hát nem ártana, ezzel a mondattal eléggé elhúzták a mézes madzagot asszem, remélem nem csak beetetés, mert nagyon nem mindegy, hogy kell- e százezreket fizetni vagy nem, ha abbahagyom.
itt a kérelem, amit ugyanígy értelmezek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!