Egyetemen milyen számológép használata megengedett?
Ha jól tudom akkor ami programozható, azt nem lehet használni, illetve ami grafikont tud ábrázolni olyat sem.
Van ezen kívül bármi más ami kritérium és nem szabad használni??
Pénzügyi szakra kellene.
Köszi szépen a kommenteket.
Középsuliban végig Casiot használtam, valamelyik tudományos szériáját, csak elhagytam aztán pótolni szeretném, de olyanra amit engednek. Lehet akkor megvárom az infókat amit a tanárok mondanak és utána döntök, már persze ha lehet használni számológépet :) Ha veszek akkor csak Casiot szeretnék, annak már nagyából tudom a használatát.
Ha Casiot szeretnél, akkor ezeket nézegesd: [link]
A pénzügyeseknek nagyon fontos a rendes pénzügyes kalkulátor!
Nem a programozhatóság a lényeg, hanem NPV (nettó jelenérték) számítás stb. Ezeket csak a pénzügyi kalkulátorok tudják. Az etalon még mindig a HP 12CP, de lehet, hogy én olyat vennék, amelynek van 4 soros kijelzője. Viszont én csak RPN rendszerűt használok, ez sokkal jobb egy kalkulátornak, mint egy hagyományos (miután megtanultad használni). Nézegesd meg ezt a listát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!